Tragedia de la Crevedia. Patronii staţiei GPL rămân în arest preventiv

de | 20.09.2023 08:39 | Național, Eveniment

După tragedia care a avut loc la finalul lunii august, în Crevedia, unde cinci oameni au murit, iar peste 50 au fost răniți, pe data de 6 septembrie, Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii stației GPL, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Însă, cei doi au constestat decizia luată de Judecătoria Sectorului 5 prin care a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

Dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Tribunalul Bucureşti, iar marți, instanța a decis să le respingă cererea de a fi cercetați în libertate, sub control judiciar sau în arest la domiciliu.

Tribunalul le-a respins contestaţia, ca nefondată, iar decizia este definitivă.

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de contestatorii– inculpaţi DOLDUREA IONUŢ-DANIEL, fiul lui … şi STÎNGĂ COSMIN-IONUŢ, fiul …, împotriva încheierii din data de 06.09.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la data de 19.09.2023, soluţia fiind pusă la dispoziţia publicului prin mijlocirea grefei”, este decizia pronunţată de magistraţi.

Vă reamintim că, pe 26 august, la stația GPL din Crevedia, deținută de Ionuț Doldurea şi Cosmin Stângă, au avut loc mai multe explozii soldate cu cinci decese şi peste 50 de oameni răniţi, majoritatea pompieri.

De asemenea, zeci de case din apropierea staţiei GPL au fost distruse.

Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere, relatează digi24.ro.

sursă foto  cugetliber.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un tânăr drogat cu cocaină a condus pe autostradă cu canapeaua pe mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Crevedia