anchetaonline.ro

Transportator argeșean: „30% dintre traseele județene nu se efectuează!”

de | 09.03.2022 15:49 | Administrație, Economic

Transportator argeșean: „30% dintre traseele județene nu se efectuează!”

Pe data de 23 februarie, Consiliul Județean Argeș a organizat o dezbatere publică la care au fost invitați, în mod special, reprezentanții firmelor de transport și primarii, pentru a discuta punctual de programul județean de transport. În acest an se va organiza licitația pentru traseele din Argeș, ultima de acest tip realizându-se în 2013. La discuții au participat și reprezentanți ai Institutului de Cercetări în Transporturi – INCERTRANS care au efectuat studiul de trafic județean, pe baza căruia se vor stabili parametrii din caietul de sarcini. Au fost purtate discuții punctuale legate de anumite trasee sau orare. Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu, cel care a moderat dezbaterea, a anunțat că la nivel județean se dorește asigurarea unui serviciu public de transport judeţean de persoane modern și eficient, realizat în cele mai bune condiţii, cu respectarea tuturor normativelor în vigoare, în condiţii de siguranţă şi care să le permită cât mai multor cetăţeni să se deplaseze acolo unde au nevoie. S-a anunțat că transportatorii vor trebui să liciteze pe grupe de trasee, nu pe trasee individuale. De asemenea, vicepreședintele Marius Nicolaescu i-a informat pe cei prezenți că toate contractele actuale se mai pot prelungi doar până la 30 iunie 2023, acesta fiind termenul maxim prevăzut de lege și de reglementările europene, iar dacă nu se rezolvă problema transportului de persoane, se intră în infringement. Reprezentanții transportatorilor au venit, de asemenea, cu probleme punctuale, din teren, pe care le-au expus reprezentanților autorităților.

De 15 ani, este prima dată când avem o discuție comună a transportatorilor și ar trebui să avem periodic asemenea întâlniri. Vreau să vă spun că 30% dintre toate traseele nu se mai efectuează. Cine investește 64.000 euro să se ducă pe niște trasee unde nu ai nici profit, nici nimic?!”, a declarat unul dintre reprezentanții operatorilor prezenți în sală.

 

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș | Marius Nicolaescu
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă, secretar general al redacțiilor Ancheta, cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: