Trei incendii de vegetație uscată, stinse de pompierii argeșeni în ultimele 24 de ore

de | 08.11.2023 11:46 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, pompierii militari argeșeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii în care au ars vegetație uscată, mărăciniș și deșeuri menajere.

O primă intervenție a salvatorilor argeșeni a fost în cazul unui incendiu izbucnit în comuna Băiculești, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp.

O altă intervenție a pompierilor a fost în comuna Stâlpeni, unde a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6 mp.

De flăcări nu a scăpat nici comuna Priboieni. Potrivit ISU Argeș, aici au ars vegetația uscată și mărăcinișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp și o cantitate de circa 5 tone de deșeuri menajere.

Pompierii argeșeni solicită maximă atenție cetățenilor cu privire la aceste arderi necontrolate. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.”, transmite ISU Argeș

foto descriptiv ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Polițist care făcea cercetări la locul unui accident rutier, acroșat de o mașină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băiculești | Priboieni | Stâlpeni