Trei noi substanțe ar putea fi introduse pe lista drogurilor

de | 21.10.2022 18:38 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ministerul Afacerilor Interne propune ca trei noi substanțe să fie introduse pe lista drogurilor, conform unui proiect de lege lansat în dezbatere publică.

Este vorba despre substanțele cunoscute sub prescurtările 3-MMC, 3-CMC şi Eutylone.

Prezenta lege transpune Directiva delegată (UE) 2022/1326 a Comisiei din 18 martie 2022 de modificare a anexei (…) în ceea ce priveşte includerea unor substanţe psihoactive noi în definiţia termenului ‘drog’, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, se arată în proiectul de act normativ.

3-MMC reprezintă prescurtarea de la 3-metilmetacathinonă și este cunoscută și sub numele de metafedronă, conform Drug Information and Alerts Aotearoa New Zealand. Substanța ar imita caracteristicile mefedronei, care este interzisă deja.

3-metilmetacathinona (3-MMC) și 3-clorometacathinona (3-CMC) sunt catinone sintetice.

De asemenea, Eutylone ar aparține unui grup mai mare de substanțe psihoactive noi (NPS).

Foto Agora.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

BREAKING NEWS! Simona Halep, prinsă dopată! A fost suspendată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole