anchetaonline.ro

Turist speriat – ajutat de salvatorii montani de la Cota 2000 Transfăgărășan

de | 26.03.2023 09:35 | Știri, Eveniment, Județean

  • Intervenție Salvamont Argeș!

Un bărbat care a urcat din Bâlea pe Iezerul Caprei, s-a dezechilibrat și a căzut alunecând aproximativ 100 m, moment în care si-a rupt și betele. Ulterior acesta a decis să coboare pe partea sudică spre traseul de vară  iar acolo s-a speriat de o alunecare de zăpadă, moment în care a cerut ajutor prin intermediul dispeceratului 0SALVAMONT.

salvamont arges turist

De precizat că în momentul apelului, bărbatul se afla la o distanță de aproximativ 500 m față de cabana salvatorilor montani.

Acesta a fost asistat pentru a ajunge la cabană, unde a făcut o pauză de hidratare cu ceaiuri calde, apoi a fost asigurat până la tunel.

Patrula de serviciu din Baza Cota 2000 Transfăgărășan a fost alarmată de Dispeceratul Național Salvamont, în baza unui apel al unei persoane singure care cobora pe muchia Caprei și care s-a speriat de o curgere de topire a zăpezii, fenomen normal în această perioadă și care poate fi ușor evitat dacă ai experiență de munte iarna.

 

Persoana a fost preluată și traversată asigurată către intrarea în tunelul spre Bâlea Lac”, precizează reprezentanții Salvamont Argeș într-un mesaj din mediul online.

salvamont arges turist

Mai aflăm că turistul nu era echipat corespunzător sezonului de iarna.

Avea bocanci de trei  sezoane și gheruțe, acesta fiind motivul pentru care credem ca a și alunecat pe Iezerul Caprei”, precizează unul din salvatorii montani prezent la intervenție.

În acest context Salvamont Argeș reamintește faptul că pe munte trebuie să să fi echipat corespunzător și să ai minimum un coechipier, nu este indicat să pleci singur.

salvamont arges turist

Poate nu ar fi rău să reamintim că întotdeauna pe munte trebuie să ai minimum un coechipier, turele de iarnă necesitând experiență acumulată în timp.

 

Traseele sunt încă impracticabile, astfel că abordarea liniilor de urcare și coborâre se face prin parcurgerea muchiilor care ne oferă siguranță împotriva eventualei dinamizări a zăpezii.”,

Atenție, “gheruțele” sunt pentru bunici, să meargă la mall pe trotuarul înghețat! Pe munte vă trebuiesc colțari! Deasemenea, bocanci de iarnă… nu
de trei sezoane!
Drum bun, în siguranță! ” mai transmit salvatorii montani.

 

Foto: Facebook Salvamont Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: