anchetaonline.ro

Ultima Oră! Schimbări masive în școli!

de | 19.01.2023 18:11 | Știri, Cultură, Național

Ministrul Educației face un anunț de ultimă oră prin care transmite noile schimbări majore ce urmează să fie făcute în școlile din România. Aceste schimbări sunt unele dintre cele mai importante care au loc în ultimii ani.

De asemenea, acesta discută despre o nouă serie de informații ce vor fi oferite tuturor unităților de învățământ, sau administrativ-teritoriale, care vor dori sa obtina bani pentru investiții în dotare din PNRR.

În sprijinul celor celor interesați să aplice în cadrul apelului competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație, publicăm mai jos o listă cu întrebări și răspunsuri rezultate în urma webinar-ului organizat joi, 12 ianuarie.

Publicăm, de asemnea, și un model de analiză de nevoi pentru scrierea cererii de finanțare. Reamintim că beneficiarii acestui apel sunt toate tipurile de unități administrativ-teritoriale (comune, orașe, municipii, sectoare ale Municipiului București și județe), instituțiile de învățământ superior de stat care au înființate în cadrul lor unități de învățământ preuniversitar, precum și statele majore ale categoriilor de forțe/comandamente de armă, în cadrul cărora sunt înființate și funcționează unități de învățământ preuniversitar.

Toate cele 5 tipuri de investiții (dotarea cu mobilier a sălilor de clasă, echiparea cu materiale și echipamente didactice a laboratoarelor și cabinetelor școlare, achiziționarea de echipamente informatice necesare procesului didactic, dotarea laboratoarelor de informatică și echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic) vor sprijini sistemul de educație în vederea asigurării unui proces educațional de calitate, modern și incluziv.”, declară acesta.

De asemenea, ministrul educației informează despre modul în care se vor depune proiectele, acestea fiind exclusiv online.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, cu respectarea perioadei de depunere: 19.12.2022 (ora 9:00) – 19.03.2023 (ora 23:59). În această perioadă, potențialii beneficiari ai apelului pot adresa întrebări legate de depunerea cererilor de finanțare prin email. Ghidul apelului nu permite depunerea cererilor de finanțare în parteneriat.

Aplicatia va fi depusa de o autoritate locala publica care administreaza scolile beneficiare sau pentru care s-au delegat atributii de alte UAT in acest sens. Ghidul nu limiteaza accesul la finantare al unitatii de invatamant pentru investitii diferite, respectiv, pentru tipuri diferite de achizitii. Daca prin alte componente PNRR vizati alte tipuri de cheltuieli, nu exista risc de dubla finantare. Pentru toate proiectele veti depune o declaratie ca sunt indeplinite toate conditiile necesare pentru evitarea dublei finantari.”, mai spune acesta.

 

Foto descriptiv.

Foto Hotnews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ministerul Educației a lansat licitația pentru achiziționarea manualelor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: