Un singur tractor la protestul transportatorilor și fermierilor în Piaţa Constituţiei

de | 21.01.2024 10:56 | Eveniment, Național

Răsturnare de situație în cazul protestului din București.

Transportatorii și fermierii au primit autorizație de la Primăria Capitalei, pentru un protest de trei zile în Piaţa Constituţiei duminică, luni şi marţi, între orele 9,30 şi 22,00.

Deși Primăria Capitalei a dat aviz favorabil  pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir, până la ora 9:00, în Piața Constituției erau prezente un autoturism cu doi protestatari și un TIR cu un tractor care se află pe platformă.

Potrivit traseului aprobat, de la ora 6.00 urma să aibă loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Șos. Alexandriei, iar între orele 6:30-7:00, era programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei.

Nici protestatarii care trebuiau să se adune între orele 08.30-09.30, nu au ajuns la mitingul din fața Palatului Parlamentului, relatează antena3.ro

Protestatarii ar fi trebuit să se strângă pe Șoseaua Alexandriei începând cu ora 6.00,iar la ora 7.00 să plece deja spre Piața Constituției.

Mai multe echipaje ale Poliței și dubițe ale Jandarmeriei patrulează zona pentru a-i ghida pe protestatari, în caz de nevoie.

Informații noi 18:30

La amiază, la protest erau prezenți aproximativ zece oameni și două vehicule.

În acest context, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan a precizat că ia în considerare să discute cu organizatorii privind autorizația pe care aceștia o mai au pentru zilele de luni și marți.

El  precizat că nu se pune problema prelungirii protestului autorizat pentru Piaţa Constituţiei, unde a fost adus un singur tractor din cele 200 estimate de organizatori.

Întrebarea este: poate reuşim o discuţie, luni, cu organizatorul fie să restrângă, fie să renunţe pentru zilele de luni şi marţi. Mâine este o şedinţă ordinară a comisiei şi în timpul comisiei o să îi dăm un telefon şi o să vedem ce intenţionează”, a mai declarat primarul general.

Foto descriptiv tym.word

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă duminică la București

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București

Ultimele articole