Un șofer de 70 de ani a băut bine și s-a urcat la volan! Prins de polițiști

de | 21.04.2022 19:23 | Știri, După subiect, Eveniment

U bătrân de 70 de ani, din comuna Merișani,  a fost prins de polițiștii din Bascov, în timp ce conducea sub influența alcoolului. Oamenii legii l-au depistat pe raza localității de domiciliu și punându-l să sufle în aparatul etilotest, au constatat că șoferul băuse. Rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, bătrânul nu a dorit sub nicio formă să fie transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge atunci când polițiștii i-au solicitat acest lucru.

Prin urmare, șoferul de 70 de ani s-a ales cu dosar penal și a rămas fără permis de conducere.

A urcat băut la volan și a provocat un accident

Nu este singura speță de acest gen cu care oamenii legii s-au confruntat. Un alt șofer care a decis să urce băut la volan a fost prins de polițiști, după ce a provocat un accident rutier.

Evenimentul a avut loc, ieri, în comuna Bascov, la intersecția str. Serelor cu str. Depozitelor. Polițiștii au stabilit că șoferul, în vârstă de 48 de ani, din județul Ilfov, nu a respectat indicatorul „Cedează trecerea”, drept urmare a intrat într-un autocamion. Din fericire, nu au existat victime.

Cei doi șoferi au fost verificați au aparatul etilotest, iar polițiștii au descoperit că cel vinovat consumase băuturi alcoolice înainte de a pleca la drum cu mașina. El a fost dus la spital pentru recoltarea probelor bilogice, așa cum este procedura.

În ziua de 20 aprilie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au intervenit la un eveniment rutier în care au fost implicate două autovehicule, fără victime, petrecut pe raza comunei Bascov, la intersecția str. Serelor cu str. Depozitelor.
În urma verificărilor, s-a stabilit că unul dintre conducătorii auto, respectiv un bărbat de 48 de ani, din comuna Dobroești, județul Ilfov, care conducea un autoturism, nu a respectat semnificația indicatorului ,,cedează trecerea”, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autocamion, rezultând doar pagube materiale.
În urma testării cu aparatul etilotest a celui în cauză, a rezultat o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, au transmis oamenii legii.

Ce riști dacă urci băut la volanul mașinii

Potrivit legii, orice valoare de alcool în aerul expirat de peste 0,00g/l este sancționată, având în vedere că această infracțiune pune în pericol atât viața conducătorului auto, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Codul rutier 2022 are în vedere următoarele pedepse pentru cei care sunt prinși sub influența alcoolului la volan: amenda contravențională și amendă plus închisoare.

În cazul în care vorbim de o valoare sub 0,8 g/litru, se aplică o contravenție care constă în 9-20 de puncte de amendă. De asemenea, permisul va fi suspendat pentru 90 de zile.

Dacă valoarea de 0,8 g/litru este depășită, șoferii riscă amendă și închisoare de la 1 până la 5 ani.

 

Foto descriptiv

A lovit un pieton și a fugit! Șoferul fără suflet – prins de polițiști!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș

Ultimele articole