Încărcătorul de Iphone va fi istorie! Parlamentul European a votat azi modelul unic!

de | 21.04.2022 19:03 | Importante, Lifestyle, Național

Nu va mai fi nevoie de cabluri de încărcare cu mufe distincte pentru telefoane.

Toate vor avea același tip de încărcător, cu aceeași mufă USB-C. Indiferent dacă ai Iphone, Ipad, aparat foto, baterie externă, Samsung etc, vei utiliza același tip de cablu.

Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului din cadrul Parlamentului European și-a anunțat astazăi clar pzoiția privind Directiva pentru echipamente radio, care prevede un singur tip de încărcăror pentru tablete, telefoane, căști și alte gadgeturi.

Europarlamentarul Alin Mituță explică, pe scurt, ce decizie s-a luat în Parlamentul European și ce pași urmează să fie făcuți.

Incărcător europarlamentar

„Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?”. Întrebarea asta va fi istorie.

Parlamentul European a votat astăzi ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească UN SINGUR tip de încărcător: USB-C.

Asta ne va scuti de bătăile de cap și va elimina aproximativ 10 000 de tone de deșeuri electronice pe an. Potrivit Comisiei Europene, deșeurile electronice reprezintă una dintre categoriile de deșeuri cu cea mai rapidă creștere în UE.

Dezbaterea încărcătoarelor: Giganțili tehnologici nu trebuie să ne dicteze standarde!

Demersurile au început, la nivelul Parlamentului European, în ianuraie 2020, când europarlamentarii și-au propus să facă viața mai ușoară consumatorilor și să reducă deșeurile electronice prin introducerea unui încărcător unic pentru toate dispozitivele mobile.

Comisia nu trebuie să mai permită giganților tehnologici să ne dicteze standarde. Dacă suveranitatea digitală înseamnă ceva pentru această nouă Comisie, așteptăm o propunere pentru stabilirea unui standard pentru un încărcător comun”, a declarat, la momentul respectiv Róża Thun und Hohenstein (Polonia, PPE, vicepreședintă a comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor).

Ce urmează?

După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm și în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul și să ajungă la o formă finală a legislației.”, a scris europarlamentarul Alin Mituță pe pagina sa de Facebook.


Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteșteanul CRBL – eliminat de la Survivor! Câștigul anunțat: 48.000 euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole