Un șofer de TIR a făcut plinul de aproape 300 de ori fără să plătească

de | 25.04.2022 12:13 | Știri, După locație, Național

Șiretenia românilor este arhicunoscută în toată lumea, iar printre cei renumiți pentru această „îndeletnicire” se află, acum, și un șofer de TIR. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către instanța din Turnhout, Belgia, pentru fraudă pe scară largă cu carduri de combustibil. Șoferul de TIR a făcut plinul de 262 de ori în benzinăriile din Belgia, fără să plătească vreodată.

Mai exact, șoferul român a folosit echipamente de skimming la terminalele de plată din benzinării. Totodată, el vindea mai departe motorina și altor șoferi de tir, care îi plăteau acestuia 0,8 euro pe litru.

Totul a ieșit la iveală după ce un angajat al unei benzinării din Meer (Hoogstraten) a anunțat poliția în februarie 2020. El a fost anunțat de un șofer de TIR care observase echipamente de skimming. Anchetatorii au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din benzinărie și au descoperit că în spatele infracțiunii se aflau doi români, Barbaros I., în vârstă de 51 de ani, și Mihai S., în vârstă de 41 de ani. Înainte cu o seară, aceștia instalaseră echipamentul la terminalul de plată din benzinărie.

În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că cei doi mergeau zilnic la benzinării, folosind aceleași mijloace de săvârșire a infracțiunii.

Locuința din România a bărbatului de 51 de ani a fost percheziționată de polițiști, iar acolo au fost descoperite echipamentele de skimming și date ale unor carduri de combustibil.

Întreaga activitate era desfășurată de cei doi încă din anul 2015. Ei sustrăgeau cantități mari de combustibil prin fraudă informatică din benzinării din Hoogstraten, Anvers, Herentals, Rumst, Schoten, Wommelgem, Zwijndrecht, Melsele, Temse, Kallo, Tessenderlo, Lokeren, Wetteren, Beernem și Veurne.

Românul de 51 de ani, Barbaros I., a fost condamnat la 5 ani de închisoare și a primit o amendă de 8000 de euro. Conform instanței, el a alimentat de 262 de ori cu carduri de combustibul copiate sau furate. Celălalt român se ocupa de amplasarea echipamentelor, implicarea lui fiind mai limitară. Acesta a primit 30 de luni de închisoare și o amendă de 4000 de euro.

De asemenea, cei doi au de plătit peste 60.000 de euro despăgubire totală către firmele prejudiciate.

 

Foto descriptiv Stiri de ultima ora

 

Modificări la Codul Rutier! Sancțiuni mai dure pentru șoferi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia