Unic în Europa! Hotelul în care turiștii dorm în două țări, în același timp

de | 22.01.2023 17:31 | Știri, După subiect, Lifestyle

Unic în Europa! Hotelul în care turiștii dorm în două țări, în același timp

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă este posibil să dormi în două locuri, în același timp, acum acest lucru poate fi înfăptuit. Ba chiar, poți dormi în două țări, în același timp.

Potrivit jurnaliștilor Digi 24, un hotel din Europa oferă această experiență unică. Turiștii care se cazează aici, pot alege să doarmă cu picioarele în Franța și cu capul în Elveția, notează Digi 24.

Hotelul se află în cătunul La Cure, în munții Jura, care separă Franța de Elveția.

Datorită unui tratat internațional puțin cunoscut de la jumătatea secolului al XIX-lea, hotelul oferă o experiență cu adevărat unică. Construit în stilul rustic, micul hotel de familie are particularitatea de a se afla chiar deasupra unei frontiere internaționale. Este consecința neintenționată a Tratatului de la Dappes din 1862, prin care Franța și Elveția au convenit asupra unui mic schimb teritorial, pentru a permite controlul deplin al Franței asupra unui drum strategic din apropiere, arată sursa citată.

Astfel, jumătate de hotel se află în Franța, iar celalaltă jumătate în Elveția. Granița separă câteva camere, dar și restaurantul.

Conform reprezenanților hotelului, granița invizibilă trece prin băi și prin pat, în camerele respective.

Turișii au două tipuri de prize în camere

Mai mult, hotelul are câte un număr de telefon pentru fiecare țară, iar camerele au câte două tipuri de prize de curent electric.

Mai mult, impozitele sunt plătite de ambele țări, în acord cu instituțiile fiscale. Chiar și în pandemie, reprezentanții s-au văzut în situația în care ar fi fost nevoiți să aplice două seturi de reguli privind pandemia. În cele din urmă, au fost aplicate cele mai stricte dintre acestea, care, în mare parte, erau cele din Franța.

Foto lacote-tourisme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole