Urșii atacă din nou! Primarul comunei Bălilești trage un semnal de alarmă

de | 02.06.2023 09:14 | Știri, Eveniment, Județean

În cursul acestei dimineți, în comuna Bălilești s-a format o comisie alcătuită din reprezentanții I.S.U., S.V.S.U. Bălilești, Jandarmeria Română și primarul comunei, pentru a îndepărta urșii care și-au făcut apariția în această comună.

Dar, în timp ce se verifica traseul și intrarea urșilor în gospodăria de ieri, animalul sălbatic și-a făcut din nou apariția și a fost la un pas de a ataca comisia.

Riscul este din ce în ce mai evident și conform procedurilor se va solicita aprobarea eliminării acestuia pentru protecția vieților locuitorilor.
În continuare rugăm ca atenția cetătenilor să rămână maximă în ceea ce privește acest fenomen fără precedent pentru comuna noastră.”, a transmis edilul comunei,  Victor-Cătălin Turturică

Urșii continuă să bage spaimă în argeșeni!

Știre inițială

Urșii continuă să se plimbe nestingheriți prin localitățile din județul nostru.

Dacă în urmă cu ceva timp, ei au băgat frică în locuitorii comunei Băbana, acum a venit rândul cetățenilor din Bălilești, unde animalele sălbatice au creat groază și panică.

În urmă cu câteva zile, urșii au ajuns și pe raza comunei Bălilești, iar ieri, la Golești, o ursoaică cu doi pui a mers până la ușa caselor oamenilor.

Primarul comunei, Victor-Cătălin Turturică a postat, aseară, un mesaj pe rețelele de socializare prin care atrage atenția locuitorilor că a fost sesizată prezența unei ursoaice cu pui și îi roagă pe aceștia să fie foarte atenți.

El îi sfătuiește pe localnici următoarele:

În cazul în care cetățenii comunei observă prezența animalelor sălbatice în gospodăriile, pe terenurile acestora, în apropierea stupinelor, cirezilor sau a turmelor de animale, aceștia au următoarele obligații:
 Să se îndepărteze de locul în care a fost observat animalul;
 Să se adăpostească într-un loc sigur sau cât mai îndepărtat de locul în care a fost observat animalul;
 Să anunțe autoritățile despre prezența animalului sălbatic, prin apelare serviciului de urgență 112;
 Să evite orice contact cu animalul sălbatic. În cazul în care acesta este sesizat în gospodărie sau în apropierea stupinelor ori a turmelor de animale, cetățenii sunt rugați să nu intervină sau să încerce să îndepărteze animalul punându-și în pericol viața. Toate pagubele provocate de apariția exemplarelor de urs vor fi suportate de autoritățile publice locale.

Cei care doresc să facă sesizări cu privire la daunele provocate de atacurile urșilor pot merge la sediul Primăriei Comunei Bălilești.

El a mai transmis că, astăzi,2 iunie, de la 8.30, împreună cu organele competente, va demara procedurile de eliminare din habitat a urșilor ce au fost localizați în zonă.

De asemenea, aseară,  a fost semnalată prezența unui urs și în Nucșoara.

Unul dintre locuitorii comunei a postat pe Facebook că animalul sălbatic a intrat în curtea unui localnic și i-a luat porcul din coteț.

8253be65 de52 4a70 8924 5b47988c6813 - Urșii atacă din nou! Primarul comunei Bălilești trage un semnal de alarmă

sursă foto Info Trafic Piscani-Domnești-Nucșoara

De vizita animalelor sălbatice nu au scăpat nici cei din comuna Cocu, care au primit un mesaj RO-Alert, în seara zilei de 31 mai, prin care era sesizată prezența unui urs într-o gospodărie din satul Răchitele de jos.

Alerta urs Cocu - Urșii atacă din nou! Primarul comunei Bălilești trage un semnal de alarmă

Vă reamintim că în ultima lună  urșii și-au făcut tot mai mult apariția prin sate și orașe.

sursă foto Info Trafic Piscani-Domnești-Nucșoara/ monitorulcj.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Piteștiul înconjurat de urși, în doar câteva zile! Au făcut ravagii în Băbana, noaptea trecută

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bălileşti