Valah Construct şi RMR construiesc o reţea de canalizare de 3 milioane euro la Poienarii de Argeş

de | 07.10.2023 18:30 | Din ediția tipărită, Economic, Rural

Comuna Poienarii de Argeş, o localitate mică, dar care se află de câţiva ani pe un trend alert de dezvoltare, va avea în curând şi canalizare. În prezent, în comuna Poienarii de Argeș, nu există sistem centralizat de canalizare și epurare, iar evacuarea apelor uzate menajere din gospodăriile localnicilor se face necontrolat, fie în fose de tip hazna, fie în rigolele sau în firele de vale existente, poluându-se în acest fel pânza freatică şi apele din zonă, care ajung în râul Topolog.

Primul proiect menit să elimine aceste neajunsuri prin înfiinţarea unei reţele de canalizare şi-a găsit recent constructorul, după ce administraţia locală a reuşit să finalizeze procedura de atribuire a contractului estimat la peste 15 milioane lei (fără TVA). Comisia de evaluare nu a avut prea mult de lucru, deoarece pentru acest proiect s-a primit o singură ofertă, din partea unei asocieri de trei firme: Valah Construct Grup (manager Cătălin Nicolau), RMR Curtea de Argeş (manager Mihail Badea) şi proiectantul Sega Proiect 2008 SRL.

Constructorul va trebui să introducă reţea de canalizare pe 12,6 km

Întrucât a întrunit toate condiţiile impuse prin caietul de sarcini, asocierea al cărei lider este firma controlată de omul de afaceri Cătălin Nicolau şi-a adjudecat contractul pentru suma de 14.976.594 lei (fără TVA). În schimbul acestei sume, constructorul va trebui să introducă reţea de canalizare pe 12,6 km, pe ambele părți ale drumurilor județene DJ678A, DJ704E şi pe o parte a străzilor La Ghiță, La Turcul, La Velea, La Nicula, La Ciungul, DC202, La Stubeni, La Jieni, DC202A, La Lucica, La Tufeanu, DC346, La Petrache, DC345, La Ciuca, La Monea, La Nicica.

De asemenea, Valah Construct şi RMR vor construi o stație de epurare pe malul stâng al pârâului Bolan, într-o zonă aflată la 185 m de malul stâng al râului Topolog şi la o distanță de 165 m de cea mai apropiată locuință. Reţeaua va avea 9 staţii de pompare, iar racordurile se vor executa până la căminul de racord, care se va amplasa în domeniul public, la o distanță de minimum 0,5 m de limita proprietății.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

General Trust Argeş construieşte noul terminal petrolier din portul Constanţa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: