anchetaonline.ro

Vasile Dîncu: MApN nu trimite ordine de recrutare

de | 01.03.2022 20:10 | Național

Având în vedere zvonurile care au apărut în spațiul public, potrivit cărora Armata Română se pregătește să mobilizeze rezerviștii, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut o declarație infirmând aceste presupuneri.

Ministrul a dat asigurări că MApN nu va trimite ordinte de recrutare și nici nu are în plan să mobilizeze rezerviștii.

„Am primit şi astăzi sute de întrebări pe Facebook legat de faptul că se recrutează sau începem mobilizarea sau recrutarea. Nu este cazul. Spun foarte clar, în acest moment, Ministerul Apărării Naţionale nu trimite ordine de recrutare şi nu are de gând să mobilizeze rezerviştii. Sunt sursa cea mai autorizată”, a afirmat ministrul la Digi24.

„Este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă”

În ceea ce privește războiul din Ucraina, Vasile Dîncu a spus că românii nu au motive să se îngrijoreze cu privire la o extindere pe teritoriul țării noastre.

„Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze şi din punct de vedere militar, dar nu există niciun element, am discutat şi în şedinţa CSAT, care să arate că este pus în pericol teritoriul României.

Ne pregătim şi pentru ce este mai rău, este adevărat, dar este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă. Nu credem că există chiar atâta iraţionalitate prin care să se declanşeze un al treilea Război Mondial. Ne pregătim pentru orice situaţie, dar cetăţenii României nu au de ce să se teamă”, a explicat ministrul.

Foto: bursa.ro

Citește articolele pe același subiecte: Ucraina | Vasile Dîncu
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: