Veste pentru elevi! Fără note la aceste materii

de | 22.08.2022 20:24 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Noua lege a educației va aduce modificări importante, iar printre acestea se numără și renunțarea acordării notelor la Arte și Educație Fizică. În schimb, elevii vor primi calificative.

Prin excepţie, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte şi Educaţie Fizică şi Sport, precum şi la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de genul Admis sau Respins şi nu note de la 1 la 10, cu excepţia învăţământului vocaţional”, a transmis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Însă, profesorii de sport sunt nemulțumiți de această măsură, susținând ca va „îngropa” această materie, care va deveni oră de pauză sau socializare, potrivit Antena 3.

În momentul în care elimini notarea de la 1 la 10 și introduci calificative, trebuie să te aștepți la o diminuare a importanței rolului educație, fice și sportului în ceea ce privește învățământul”, a transmis Florin Eufrosie, profesor de sport, potrivit Antena 3.

Măsura înlocuirii notelor cu calificative a fost propusă de reprezentanții elevilor, care susțin că sportul ar trebui făcut de plăcere, nu de teama notelor.

Amintim că țara noastră se află pe primele locuri privind obezitatea infantilă într-un clasament european.

Foto RomâniaTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se deschide Muzeul Comunismului pentru Copii, la Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole