Veste pentru tinerii de 18 ani! GRATIS prin Europa

de | 12.10.2022 13:13 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Veste extraordinară pentru tinerii care au împlinit vârsta majoratului în anul 2022! Prin programul DiscoverEU, tinerii se pot plimba gratis prin Europa cu un permis de călătorie.

În acest sens se va organiza o tragere la sorți prin intermediul căreia se vor alege câștigătorii. 35. 000 de tineri din UR și țări participante la programul Erasmus se vor bucura de aceste permise cu care vor putea să călătorească gratuit cu trenul prin toată Europa.

Înscrierile au început marți, 11 octombrie, urmând ca pe 25 octombrie, până la ora 12, să fie ultima zi de înscriere.

Anul 2022 este Anul european al tineretului, iar acesta este un moment esențial în istoria europeană. Trebuie să ne concentrăm atenția asupra generațiilor tinere, să le oferim posibilitatea de a-și lărgi orizonturile, pentru ca tinerii să poată construi o lume mai conectată și mai tolerantă. Acesta este obiectivul urmărit de DiscoverEU. Călătorind, tinerii pot și să exploreze diversitatea Europei, dar și să găsească atât de multe similitudini”, a spus Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Tinerii care doresc să participe la tragerea la sorți trebuie să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un chestionar ce conține 5 întrebări și la o întrebare suplimentară.

Cei care vor câștiga vor putea călători 30 de zile, în perioada 1 martie 2023 și 29 februarie 2024.

Există și o condiție pentru participanți, și anume ca data de naștere a acestora să fie în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2004.

Foto Edupedu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Refugiata din Ucraina, părăsită de bărbatul care renunțase la familie pentru ea și arestată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: