Veste uriașă! Ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor la energie și gaze

de | 16.11.2022 20:21 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Veste bună pentru români! Purtătorul de cuvânt al PNL, a anunțat, miercuri, că Guvernul va implementa un program de finanțare pentru plata facturilor la energie, căldură, gaze sau pentru lemne.

Astfel, se va aloca un ajutor de 700 de lei, în acest sens, urmând ca banii să fie virați la finalul lunii ianurie sau începutul lui februarie 2023.

Însă, de acest ajutor nu vor beneficia toți românii, ci doar cei care au venituri sub 2.000 de lei, conform purtătorului de cuvânt al PNL.

La fel, se va aproba un program din fondul de coeziune la dispoziția României care vizează ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece, care cuprinde cele cinci luni în care consumul este mai ridicat – noiembrie-martie”, a declarat Ionuț Stroe, după ședința BPN al PNL.

Mai mult, voucherele sociale de 250 de lei vor fi acordate pe întreaga perioadă a anului 2023, conform unei OUG anunțată de Guvern. Tranșa care ar fi trebuit să fie virată în luna ianuarie, va ajunge pe cardurile românilor în luna decembrie, înaintea sărbătorilor de iarnă.

Pot confirma faptul că pe zona de ajutoare la alimente va exista o ordonanță de urgență care va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie. Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă aceste sume înainte de sărbători”, a adăugat Ionuț Stroe.

Foto Spy News

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un bărbat a fost amendat pentru că a sunat de 364 de ori la 112

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: