Viață de CARTEA RECORDURILOR! Cum trăiește o pisică peste 120 de ani

de | 24.11.2022 12:08 | Știri, După subiect, Lifestyle

Dacă și oamenii ar bate recordul la supraviețuire ca pisica Flossie din Londra, ei bine probabil s-ar ridica cu mult vârsta de pensionare. Pisicuța Flossie face cât de curând 27 de ani, adică peste 120 de ani în ani umani.

Vești impresionante la capitolul supraviețuire sau trai lung vin tocmai de la Guinness Word Records și organizația caritabilă Cats Protection, care au recunoscut-o pe Flossie ca cea mai bătrână pisică în viață din lume. Aceasta fiind născută în anul 1995. Pisica are aceiași vârstă cu noul ei stăpân și ambii vor împlini în curând vârsta de 27 de ani, ce-i drept în ani umani.

Câți stăpâni a schimbat

Istoria stăpânilor schimbați de Flossie începe de prin anul 1995, anul de naștere.  Primii care i-au fost aproape lui Flossie au fost  doi muncitori de pe lângă un spital din Merseyside. Următorii 10 ani Flossie și-a găsit alinarea într-un cămin primitor, asta până când stăpânii i-au murit. Cu toate astea, pisica a fost luată și îngrijită încă 14 ani de sora primului stăpân, până când și aceasta a murit. De aici nu a ajuns pe drumuri, ci a fost luat în grijă și adăpostită de fiul decedatei, lângă care a stat timp de trei ani. Din cauza unor probleme apărute acesta a fost nevoit să dea pisica la Tunbridge Wells, Crowborough și la filiala districtuală a Cats Protection.  Mare le-a fost surprinderea celor de la Cats Protection când s-au uitat pe fișele veterinare ale pisicii.

”Am fost imite când fișele veterinare au arătat că Flossie are aproape 27 ani. Este cea mai bătrână pisică pe care am întâlnit-o vreodată, are cel puțin 120 de ani în ani umani.”, a explicat Naomi Rosling, coordonator la această filială, potrivit celor de la mediafax.ro.

Flossie pisica 120 ani - Viață de CARTEA RECORDURILOR! Cum trăiește o pisică peste 120 de ani

foto: mediafax.ro

Stă în Londra

La vârsta de 26 de ani a fost încredințată unor voluntari din Kent, pentru că stăpânul ei nu a mai putut să o îngrijească. Nu a trecut mult timp și aceasta și-a găsit un nou cămin la Vicki Green din Orpington, Londra. Ei bine, Vicki are aceiași vârstă cu pisica, iar cele două vor petrece, cât de curând, împlinirea celor 27 de ani. Bătrânețea nu a scutit-o pe Flossie de greutăți: este surdă și are probleme cu vederea.

”Am știut de la început că Flossie este o pisică specială, dar nu mi-am imaginat că îmi voi împărți casa cu un deținător al titlului Guinness World Records”, a explicat Vicki Green.

Pentru a bate recordul de trai, ca cea mai bătrână pisică din toate timpurile, Flossie trebuie să o depășească pe Creme Puff, care a trăit până la vârsta de 38 de ani și trei zile în Austin, Texas.

Foto: bbc.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Care a fost cea mai folosită parolă din lume în 2022

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Flossie | Londra