Victorie importantă la Curtea de Apel! Mariana Turcescu a scăpat total de acuzația de luare de mită!

de | 19.09.2023 13:04 | Județean, Din ediția tipărită, Eveniment, Importante

Mariana Turcescu (fostă Pană) a obținut astăzi, 19 septembrie 2023, la Curtea de Apel Pitești, prima victorie în dosarul în care este acuzată de către DNA că ar fi favorizat o colegă din APIA Argeș pentru promovarea unui concurs.

Acest dosar, constituit anul trecut, vine după ce unul dintre foștii șefi de la nivel național ai Marianei Pană, condamnat pentru fapte de corupție, a denunțat respectiva poveste, cel mai probabil sperând într-o reducere a pedepsei sale.

În Camera Preliminară, acest caz a fost judecat sub aspectul comiterii a două infracțiuni: luare de mită şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Mariana Turcescu a contestat abordarea judecătorilor cu privire la faptele pentru care este acuzată, întrucât suspiciunea/infracțiunea de luare de mită nu a fost probată în timpul anchetei, iar procurorii DNA o clasaseră încă de la emiterea rechizitoriului. Ca atare, în dezacord cu opțiunea judecătorilor de la Tribunal de a mai prinde în dosar și această infracțiune, clasată de anchetatori, fosta directoare de la APIA s-a adresat, prin contestație, Curții de Apel Pitești.

Prin decizia emisă astăzi, cea mai mare instanță din Argeș a admis contestația Marianei Turcescu și a decis înlăturarea dispoziției de începere a judecății sale pentru infracțiunea de luare de mită, prevăzută de art.289 Cod penal.

Urmare a acestei victorii de etapă extrem de importantă, fosta directoare APIA Argeș (suspendată temporar până la clarificarea speței) rămâne să lupte în instanță doar pentru un singur capăt de acuzare, respectiv: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. În esență, faptul că ea i-ar fi comunicat superiorului ei din București anumite informații despre un concurs ce urma să fie organizat.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mariana Turcescu intră în forță pe piața privată într-o companie de consultanță

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Curtea de Apel Pitești | Mariana Turcescu | Marianei Turcescu | Pitești