(VIDEO) Droguri vândute tinerilor din Pitești! Doi traficanți au fost arestați

de | 22.03.2024 15:27 | Județean, Eveniment

Percheziții în Argeș! Traficanți de droguri arestați

Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore de polițiști, în urma a trei percheziții domiciliare ce au avut loc ieri, 21 martie, în județul Argeș.

Astăzi, două dintre ele au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, în timp ce a treia, un minor, a fost pusă sub control judiciar.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu și efectuarea de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație.”, transmite IPJ Argeș

Din cercetări a reieșit că, Jitaru George Valentin, una dintre persoanele arestate, ar fi vândut, în mod repetat, consumatorilor din Pitești, în mare parte tineri, droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC). Acestea erau achiziționate de la  Stroe Ion-Adrian, zis Barbozza, cea de-a doua persoană arestată.

De asemenea, din materialul probator administrat a reieșit faptul că, inculpatul minor a fost depistat deținând asupra sa o cantitate de canabis, destinată consumului propriu.

În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe sub formă cristalină, 5 cântare electronice, 3 grindere, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

 

Cele două persoane arestate sunt Stroe Ion-Adrian, zis Barbozza, și Jitaru George Valentin.

Primul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.  Pe 13 februarie, Barbozza ar fi vândut droguri chiar colaboratoarei Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, dar și altei persoane, M.T.

Cel de-al doilea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Admite propunerea formulată de DIICOT-Serviciul Teritorial Piteşti. În baza art. 226 C.p.p., rap. la art 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpa?ilor Stroe Ion-Adrian, zis ”Barbozza”, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 (fapta din data de 13.02.2024, vânzarea către colaboratoarea BGD), infracţiunii de trafic de droguri de risc prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000 (fapta din data de 13.02.2024, vânzarea către numitul MT) ?i infrac?iunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011 (fapta din data de 21.02.2024), toate cu aplic art. 38 alin. 1 C.p. ?i art. 41 alin. 1 C.p. ?i Jitaru George-Valentin, cercetat pentru săvâr?irea infrac?iunii de efectuare fără drept de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea 194/2011 cu aplic.art. 41 alin. 1 C.p., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.03.2024 şi până la data de 20.04.2024, inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpaţi, prin apărătorii desemnaţi din oficiu de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, ca nefondate. În baza art.275 alin.3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.pr.pen., onorariul apărătorului din oficiu, avocat Răducu Răzvan Dobre, pentru inculpatul Stroe Ion Adrian, desemnat conform împuternicirii avocaţiale nr.1650/22.03.2024, în cuantum de 440 lei, ?i onorariul apărătorului din oficiu, avocat Ştefănescu Elena Iulia, pentru inculpatul Jitaru George Valentin, desemnată conform împuternicirii avocaţiale nr.1649/22.03.2024, în cuantum de 440 lei se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare/comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu astăzi, 22.03.2024 ora 12,10, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală.”, se arată în minuta instanței

Minorul pus sub control judiciar este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu.

Video IPJ Argeș

Foto descriptiv IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Traficantul Alex Copil Bătrân – arestat de BCCO în timp ce se spovedea în biserică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT | Pitești

Ultimele articole