(Video) Femeie călcată de mașină în Trivale! Traversa printr-un loc nepermis

de | 20.06.2024 10:53 | Pitești, Eveniment

Informații noi

Femeia care  a ajuns la spital ieri după ce a fost lovită de o mașină, în Trivale, nu traversa strada regulamentar strada.

Din păcate, șoferul mașinii, un tânăr de 20 de ani, nu a mai avut cum să evite impactul întrucât femeia i-a țâșnit în față dintre două mașini parcate.

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Biroului Rutier Pitești, s-a stabilit că un tânăr de 20 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe str. Libertății de pe raza localității de domiciliu, având direcția de deplasare str. Calea Drăgășani spre str. Gazului, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a accidentat o femeie de 63 de ani, din Pitești, care s-ar fi angajat în traversarea drumului, fără să se asigure și fără ca în zonă să existe marcaj pietonal.”, transmite IPJ Argeș

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc.

Recomandări pentru pietoni

În acest context, polițiștii argeșeni recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe marcajele pietonale, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția de a traversa a fost observată de conducătorii autovehiculelor, iar aceștia pot opri în condiții de siguranță (roata mașinii care se apropie a stat pe loc).

În condiții de vizibilitate redusă, nu vă îngustați câmpul vizual cu articole de vestimentație voluminoase, nu efectuați traversări în fugă, evitați traversările dintre autoturisme sau din spatele unor obstacole ce nu permit conducătorilor auto să vă observe.

Totodată, la traversarea pe timp de noapte, în condiții meteo nefavorabile sau în condiții de soare puternic, luați în considerare disconfortul șoferilor, care ar putea să nu vă observe, astfel rezultând o reacție întârziată și factori favorizanți pentru accident.

Știrea inițială

Acum în Pitești!

Grav accident rutier petrecut în cartierul Trivale din Pitești.

O femeie s-a grăbit să treacă strada fără să se asigure și a fost lovită în plin de un autoturism. Șoferul, un tânăr de 20 de ani, nu a mai avut cum să evite impactul întrucât femeia i-a țâșnit în față dintre două mașini parcate.

Impactul a fost atât de puternic încât femeia nu s-a mai putut ridica de jos. Trecătorii au sunat la 112, iar la locul accidentului a sosit în câteva minute un echipaj de la SMURD.

În acest moment femeia este urcată în ambulanță și se va pleca cu ea către Spitalul Județean din Pitesti. Are multiple traumatisme, asta cel puțin la o primă evaluare, dar situația reală se va vedea abia la primiri Urgențe.

Polițiștii au ajuns și ei la locul accidentului și au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Este clar, femeia a sărit în fața mașinii cu intenția de a traversa în fugă strada, ceea ce l-a surprins pe șoferul mașinii.

„A fost vorba despre o femeie în vârstă de aproximativ 63 de ani, care era rănită în zona capului și mai prezenta dureri la membrul inferior drept. Pacienta a fost transportată la spital”, anunță ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident cu victimă în Argeș. A intrat cu mașina într-un cap de pod

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești | Trivale | Vedea

Ultimele articole