(VIDEO) Val de incendii de vegetație în Argeș! Avertismentul pompierilor

de | 15.03.2023 12:24 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

(VIDEO) Val de incendii de vegetație în Argeș! Avertismentul pompierilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș (ISU Argeș) anunță că în ultimele zile incendiile de vegetație s-au înmulțit în județul nostru, motiv pentru care atrag atenția cetățenilor cu privire la arderea resturilor vegetale.

În perioada 10.03.2023, ora 08:00 – 13.03.2023, ora 08:00, pompierii au intervenit în cazul a 110 misiuni, iar cele mai semnnificative dintre acestea le-au reprezentat incendiile din ultimele zile.

De asemenea, marți, 14 martie, pompierii au intervenit în localitatea Schitu Golești și orașul Costești pentru localizarea și lichidarea a două incendii în urma cărora au ars vegetație uscată de pe aproximativ 2500 mp de teren și aproximativ 300 kg de deșeuri menajere și de cauciuc.

REAMINTIM CETĂȚENILOR
Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, următoarele fapte:
– arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
– amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi”, transmite ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Incendiu puternic în Argeș! Două femei și doi copii- salvați de prezența de spirit a vecinilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole