anchetaonline.ro

(VIDEO) Percheziții în Argeș! Doi hoți profesioniști au dat spargeri ca-n filme

de | 29.09.2022 13:10 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Doi hoți din județul Argeș au fost reținuți de polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat.

Cei doi, unul în vârstă de 36 de ani, din Călinești, iar celălalt de 43 de ani, din Pitești nu sunt la prima abatere. Ei au fost arestați preventiv și în cursul lunii octombrie 2021, într-o altă cauză, pentru furtul dintr-un magazin de bijuterii din Pitești a cantității de aproximativ 1 kg de bijuterii din aur, în valoare de aproximativ 310.000 de lei și dintr-o sală de jocuri de noroc a sumei de 20.000 de lei.

Acum, cei doi argeșeni s-au reorientat către spargerile în locuințe și magazine. Conform cercetărilor, în perioada iulie-septembrie 2022, aceștia au furat mai multe bunuri din locuințe și societăți comerciale, fiind create prejudicii mari.

Pe 28 septembrie, polițiștii, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale Argeș, jandarmilor argeșeni și al specialiștilor Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat șase percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Ștefănești, și Băbana pentru a dovedi activitatea infracțională a acestora.

Cinci persoane au fost conduse la audieri.

Cei doi bărbați de 36 și 43 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Pe parcursul cercetărilor, au fost efectuate mai multe activități cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secțiilor 1, 2 și 3 Poliție Pitești, Postului de Poliție Băbana și Poliției Orașului Ștefănești.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Băbana | Călinești | Pitești