(Video) Percheziții la persoane cercetate pentru trafic de minori și proxenetism

de | 14.02.2024 15:50 | Național, Eveniment, Importante, Județean

Reprezentanții IPJ Argeș au transmis faptul că polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare un număr de nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Dâmbovița, Brăila și Prahova, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Oamenii legiu au efectuat 9 percheziții domiciliare, în cele trei județe menționate, la locuințele a 6 persoane, cercetate pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

 

În urma cercetărilor efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în perioada 2023 – februarie 2024, trei dintre persoanele cercetate ar fi recrutat mai multe persoane vătămate, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora și le-ar fi constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute. Printre ele se afla și o minoră,

Mai mult decât atât, unul dintre aceștia, precum și alți trei bănuiți în cauză, urmărind obținerea de foloase materiale în mod facil, ar fi înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde ar fi fost solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri.

IPJ Argeș informează că audierile se desfășoară la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

Trebuie menționat faptul că pe parcursul cercetărilor, persoanelor vătămate li s-a asigurat sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

De precizat că suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunile au fost realizate cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Argeș, Dâmbovița, Brăila și Prahova.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au mai transmis reprezentanții IPJ Argeș.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(Video) Bărbat de 29 de ani din Mărăcineni reținut de polițiști după ce a lovit și mușcat doi oameni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș