(VIDEO) Polițiștii argeșeni au donat sânge

de | 19.10.2023 10:36 | Județean, Lifestyle

Pentru că nevoia de sânge este permanentă, mai mulți polițiști argeșeni au ales să facă un gest umanitar.

Ei au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Pitești, unde au donat sânge pentru a salva vieți.

Gestul polițiștilor argeșeni a fost unul benevol, înțelegând că în acest mod pot contribui la salvarea vieții unui copil, a unui părinte, a victimelor accidentelor rutiere sau a persoanelor aflate în suferință, pentru care donarea de sânge oferă o șansă la viață.

Totodată, fapta polițiștilor vine ca un îndemn adresat comunității de a li se alătura în misiunea de a salva vieți printr-un gest atât de simplu, dar de o importanță vitală.

Sperăm că un număr cât mai mare de oameni ce îndeplinesc condițiile de a dona sânge, să meargă la centrele de transfuzie sanguină și să facă acest gest, deoarece nevoia de sânge în domeniul medical este una permanentă.”, transmit reprezentanții IPJ Argeș

 

Știați că sângele donat salvează două vieți, iar donarea este benefică și pentru donator?

Acum donarea de sânge a devenit mai ușoară, având posibilitatea de a face programarea pentru donare prin intermediul aplicaților gratuite, ce oferă și informații de suport despre condițiile necesare donării.

Pentru a verifica ce condiții trebuie îndeplinite pentru a dona sânge, dar și pentru ca activitatea să se desfășoare cât mai rapid posibil, puteți face o programare a donării, la oricare centru din țară, prin una dintre aplicațiile dedicate, ce pot fi descărcate gratuit.

Pentru a spori eficiența acestui gest, este bine să donăm și în perioade în care nu există apeluri publice pentru a dona, adică în perioade în care un număr mai mic de persoane recurg la acest gest.

Totodată, donarea de sânge are beneficii pentru sănătatea donatorului, și este răsplătită cu posibilitatea de a solicita ca în ziua donării să fie acordată zi liberă, precum și un beneficiu material.

sursă foto/video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj în Ungaria

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș