(VIDEO) Instanța a decis! Primarul Ion Georgescu rămâne în arest

de | 12.10.2023 15:40 | Mioveni, Eveniment, Importante

Informații noi

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, rămâne în arest preventiv după ce Curtea de Apel Pitești i-a respins contestația. Decizia este definitivă.

El a fost arestat pe 5 octombrie, fiind acuzat de trafic de influență. Însă, edilul a contestat decizia judecătorilor Tribunalului Argeș prin care a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, iar astăzi instanța a decis să îi respingă apelul.

În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală raportat la art. 204 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul GEORGESCU ION , împotriva încheierii nr. 143 din data de 05 octombrie 2023 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş – Secţia penală, în dosarul nr.4939/109/2023. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată astăzi, 12 octombrie 2023, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală.”, se arată în minuta instanţei.

Știre inițială

În aceste momente, edilul orașului Mioveni a ieșit de la Curtea de Apel Pitești, unde a fost adus în această dimineață, după ce a contestat măsura arestului preventiv.

Ion Georgescu a plecat cu mașina poliției și va fi dus înapoi în arest.

În curând, judecătorii vor decide dacă primarul orașului Mioveni va rămâne în arest sau va primi o măsură mai blândă.

Dacă la sosire, acesta le-a spus jurnaliștilor că totul este o înscenare, la plecare edilul nu a mai răspuns întrebărilor presei.

Persoanele aflate la fața locului i-au transmis mesaje de susținere.

 

Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost scos din arest și adus la Curtea de Apel Pitești, unde se va judeca contestația depusă de acesta împotriva arestului preventiv, pentru trafic de influență.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, iar, în aceste momente, instanța va decide dacă edilul va rămâne în arest sau va primi o pedeapsă mai blândă.

Întrebat de jurnaliști dacă acesta va fi sfârșitul carierei sale politice, Ion Georgescu a susținut că totul este un  „scenariu”.

 

Contestaţia, depusă de avocaţii edilului pe 6 octombrie la Tribunalul Argeş, a fost înregistrată pe 9 octombrie la Curtea de Apel Piteşti, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţelor de judecată. Termenul a fost stabilit pentru data de 12 octombrie, la ora 10,00.

Reamintim faptul că Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni, a fost arestat joi, 5 octombrie, pentru 30 de zile, pentru acuzația de trafic de influență.

Acesta este acuzat că ar fi luat mită de la Valerică Nicolae pentru a o ajuta pe fiica acestuia să se angajeze pe un post de conducere la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți AICI.

După ce a fost arestat, prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a anunțat că Ion Georgescu va fi suspendat din funcția de primar al orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Primarul Ion Georgescu a fost suspendat din funcție

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: