(Video) Soluții pentru criza de securitate energetică și cea climatică, analizate la București

de | 20.09.2022 10:10 | Știri, Economic, Național

  • RIGC 2022 se ține la București!

 

În perioada 21- 22 septembrie va avea loc a cincea ediție a Romanian International Gas Conference (RIGC 2022), eveniment anual organizat de Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

 

RIGC București

 

La conferință vor participa peste 60 de experți din industrie și reprezentanți de seamă la nivel de guverne, instituții europene și autorități de reglementare în domeniul energiei.

 

Evenimentul va avea loc la București iar tema ediției din acest an se numește „Bridge To The Future: From Versailles to Bucharest – Natural gas, the bridge between climate action and energy security”.

 

 

Experții vor încerca să găsească soluții pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie și atingerea țintei de emisii de carbon net 0 până în anul 2050

Ediția din acest an se va axa pe planul UE de a reduce dependența de importuri rusești de gaze naturale.

Totodată, la București, se vor căuta soluții prin care gazele naturale vor putea contribui la reducerea emisiilor de carbon și la modernizarea sistemului energetic.

De menționat că la acest eveniment vor participa și prim ministrul, Nicolae Ciucă, ministrul Energiei Virgil Popescu, oficiali ai Comisiei Europeane dar și mai mulți experți ai asociațiilor și companiilor de top din industria românească și regională de petrol și gaze naturale.

 

Foto:economedia.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București