Vouchere sociale 2023: Cum poți afla câți bani mai ai pe card

de | 17.04.2023 21:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Lifestyle, Național

Vouchere sociale 2023: Cum poți afla câți bani mai ai pe card

Românii care beneficiază de vouchere sociale au primit, în luna aprilie, tranșa de 250 de lei.

Banii au fost acordați în avans pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a face cumpărăturile necesare pentru masa de Paște.

Beneficiarii au fost informați cu privire la ceea ce au voie să achiziționeze, având în vedere că mulți dintre aceștia s-au trezit cu cardurile blocate pentru că au cumpărat alcool, tutun, detergent ori mâncare pentru animale.

Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene a transmis că tichetele pot fi folosite doar pentru produse alimentare sau mese calde.

Conform OUG nr. 63/2022, prin intermediul tichetelor sociale emise prin programul ”Sprijin pentru România” pot fi achiziționate orice produse alimentare și/sau mese calde (art.6 alin. 3), exclusiv din rețeaua unităților afiliate care au încheiat cu emitenții cardurilor contracte.

Lista unităților afiliate se regăsește atât pe site-urile web ale emitenților, cât și pe cel al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (https://bit.ly/3gjr8ep) și este actualizată în mod constant.

Utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde în alt scop decât cel prevăzut impune blocarea cardului și este sancționată între 1,5 și 2 puncte-amendă. Astfel, pentru orice sesizare care se dovedește a fi veridică, organele abilitate de lege aplică sancțiunile prevăzute în actul normativ care reglementează acordarea voucherelor.”, transmite Ministerul.

Cum poți afla câți bani mai ai pe card

Ajutoarele, în valoare de câte 250 de lei, sunt primite de către 2,4 milioane de români care sunt în risc de sărăcie. În acest an, MIPE acordă șase tranșe pe aceste carduri, bani care pot fi folosiți pentru achiziționarea alimentelor şi a meselor calde.

Beneficiarii trebuie să știe că verificarea sumelor disponibile se face prin aplicațiile disponibile, care se găsesc pentru telefoanele android în Magazin Play sau Play Store. Cei trei emitenți ai cardurilor Edenred, Sodexo și UpRomania au astfel de aplicații care pot fi descărcate din Magazin Play sau Play Store și instalate pe telefon.

Odată instalată aplicația, beneficiarii își pot crea un cont, iar acolo pot introduce datele personale pentru a putea verifica, ulterior, sumele disponibile pe card.

De asemenea, verificarea poate fi făcută și de către cei care nu dețin telefoane inteligente. Aceștia pot suna la Serviciul Clienți al emitentului pentru a afla soldul.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alocațiile pentru susținerea familiei. Peste 24 milioane lei au fost plătiți în luna februarie

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: