Vremea, surprinzătoare în zilele următoare! Ce spun meteorologii

de | 11.09.2023 22:32 | Național, Lifestyle

Cu toate că toamna pare că și-a intrat în drepturi, meteorologii vin cu noi vești privind starea vremii.

Potrivit specialiștilor, temperaturile vor fi mult mai ridicate în următoarele zile decât în mod obișnuit, însă vin și ploile.

În primele zile ale săptămânii vom avea parte de temperaturi peste valorile normale, iar miercuri se vor înregistra valori de până la 34 de grade pe timpul zilei, în special în zona de câmpie.

Mâine contăm pe 24 până la 33 de grade, cele mai ridicate valori de asemenea în partea de vest și sud a țării. Miercuri vom avea 24-25 de grade pe litoral, ne apropiem miercuri și joi de pragul unei zile de caniculă, în special în zona Câmpiei Române, 34 de grade. ”, a transmis Elena Mateescu, director ANM,  pentru Antena 3 CNN. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că de miercuri însă, își vor face apariția și precipitațiile.

Acestea vor apărea mai întâi în zona montană și în partea de nord-est a țării, iar pe parcursul nopții de miercuri spre joi se vor extinde și în partea de vest, centru și nord.

Joi, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor, dar mai ales în vest, nord și centru și zona montană, acolo unde cantitățile de apă vor fi local însemnate.

Potrivit directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vineri ne vom apropia de ceea ce înseamnă normalul termic din calendar, 23-28 de grade, iar începând cu 16 septembrie, temperaturile vor fi din nou mai ridicate decât în mod obișnuit.

Meteorologii transmit că ne așteaptă o toamnă mult mai călduroasă decât în mod normal, iar de la jumătatea lunii septembrie, cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

Vor mai fi episoade de căldură și în a doua jumătate a lunii, pentru că, așa cum arată și actualizarea estimărilor pentru prima lună de toamnă, aceasta va fi caracterizată în medie prin valori de temperaturi peste normalul termic, astfel încât să putem considera luna septembrie a acestui an mai caldă decât în mod obișnuit, și din păcate, cu un deficit în medie de precipitații chiar dacă mijlocul acestei săptămâni va mai aduce valori la nivel local însemnate, aceasta însemnând 10-15 litri/mp, dar care nu pot compensa, din păcate, seceta pedologică extremă și puternică instalată în partea de sud, sud-est și est a României”, a explicat Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3 CNN.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fată de 14 ani, tâlhărită și sechestrată de două adolescente. Agresoarele au fost arestate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM