”Zâmbet în autism”. Evenimentul caritabil de la Filarmonică își deschide porțile

de | 01.04.2024 10:33 | Pitești, Lifestyle

Astăzi, între orele 18:00-21:00, la Filarmonica Pitești va avea loc un eveniment caritabil de excepție. Acesta este dedicat tuturor persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist din județul Argeș și nu numai, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.

Licitație cu peste 40 de obiecte

Evenimentul va cuprinde atât o amplă licitație cu peste 40 de obiecte donate de meșteri populari, artiști, designeri, avocați, politicieni, oameni de afaceri, din partea Clubului FC Argeș, cât și un spectacol grandios de muzică populară și ușoară, susținut de artiști celebri. Paula Seling este cap de afiș, ea va susține un recital extraordinar de 45 de minute, dar pe scenă vor urca și interpretele Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra Doina Argeșului condusă de dirijor prof. Cătălin Iancu, de țimbalistul Cătălin Iancu junior, de Grupurile Folclorice „Flori Argeșene” și „Doruri Muscelene”. În deschiderea evenimentului, ne vor încărca sufletele cu emoție și bucurie Grupul de copii și tineri cu nevoi speciale „Dansatori divini”, dar și tânăra solistă Aneta Maria Geanina Chiriac, toți beneficiari ai Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș.

ursă foto: Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș 

Paula Seling va cânta 45 de minute

Evenimentul caritabil este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș, având ca parteneri Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești, Filarmonica Pitești, Consiliul Județean Argeș, Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, Școala Populară de Arte și Meserii Pitești, Palatul Copiilor Pitești, Școala de muzică „Musicando cu Adina Sima”, Inspectoratul Școlar Județean Argeș, UniversitateAa Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București – Centrul Universitar Pitești. Împreună cu aceștia, dar și cu ajutorul sponsorilor (dintre care menționăm Supermarket Jam – sponsor principal, Supernova, Service Top Agro, Teilor și multi alții), respectiv al partenerilor media, APCA Argeș se adresează prin acest spectacol publicului larg pentru o mai bună conștientizare și acceptare a persoanelor cu nevoi speciale din jurul nostru, acestea și însoțitorii lor având intrare gratuită. Invitațiile au caracter de donație și sunt 100 RON pentru adulți, respectiv 30 RON pentru copii, și pot fi procurate și cu o oră înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile, de la sediul Filarmonicii Pitești.

Ore de terapie gratuite și Marș de solidaritate

Toate fondurile care se vor strânge în urma spectacolului vor fi alocate continuării proiectului „Ore de terapie gratuite” acordate copiilor și tinerilor cu nevoi speciale din cadrul APCA Argeș. Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș va organiza și mâine, chiar de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești, unde sunt așteptați cât mai mulți participanți pentru a face auzită și înțeleasă cauza Autismului. Pentru mai multe informații despre aceste evenimente, dar și cu privire la activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș, se poate accesa site-ul www.autismulinarges.ro, dar și pagina de Facebook a organizației.

Foto descriptiv. Sursă foto: Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Grevă generală la Poşta Română. Revendicările angajaților

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole