anchetaonline.ro

Zeci de magazine Lidl – închise temporar! Alte 265 au fost amendate

de | 24.08.2022 17:44 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Au fost controale masive, în luna august, la magazinele Lidl din toată țara. Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), au fost descoperite produse expirate, mizerie sau insecte.

De asemenea, 265 de magazine Lidl au fost amendate cu peste 3,5 milioane de lei și a fost stopat procesul de comercializare pentru produse alimentare în valoare de 75. 000 de lei.

Cele mai grave neregulile descoperite de APC au fost comercializarea unor produse alimentare cu data-limită de consum depăşită, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafaţă, insecte sau comercializarea unor băuturi alcoolice cu deficienţe de etichetare (lipsa unor ingrediente de pe etichetă).

Au fost constatate și alte nereguli, precum neconcordanţe între valoarea preţului înscrisă pe etichetă şi cea afişată pe produs, precum şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat; comercializarea unor legume şi fructe necurăţate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, de calibre diferite; comercializarea unor ouă neigienizate.

Mai mult, inspectorii ANPC au găsit vitrine frigorifice neigienizate, praf, mâzgă, scurgeri de lichide și rugină, dar și lăzi frigorifice cu gheață în exces, praf, impurități, resturi alimentare sau păr.

Astfel, după ce au fost efectuate aceste verificări, ANPC a oprit temporar activitatea a 24 de magazine Lidl până când vor fi remediate neregulile. Alte 4 magazine au fost închise pe o perioadă de până la 6 luni, iar un magazin Lidl a fost închis pe o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fată de 17 ani din Argeș- apel fals de sechestrare la 112! A declanșat ditamai operațiunea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC | Lidl