Ziua Internațională a Pământului, celebrată de Muzeul Județean Argeș

de | 21.04.2023 21:04 | Lifestyle, Județean, Pitești, Știri

Anual pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională a Pământului. Muzeul Județean Argeș a marcat această sărbătoare printr-o activitate ce a avut ca teme centrale de discuție schimbările climatice, efectele poluării și tranziția către economiile verzi.

Ziua Internațională a Pământului a fost celebrată pentru prima dată în anul 1970 în SUA, cu ocazia unor acțiuni de plantare de arbori și de ecologizare a mediului. După 20 de ani, evenimentul devine unul internațional. Ulterior, în anul 2009, ONU a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ.

Muzeul Județean Argeș a marcat această sărbătoare printr-o activitate desfășurată cu elevii de la Colegiul Ecologic ”Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu” și Colegiul Tehnic ”Armand Călinescu”, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook. Temele centrale de discuție au fost schimbările climatice, efectele poluării, tranziția către economiile verzi. ”Toate acestea au rolul de a conștientiza pericolul în care se află planeta noastră și măsurile care trebuie luate de fiecare dintre noi, pentru păstrarea acestei planete curate pentru generațiile viitoare”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Muzeul Județean Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CSM Pitești. Primele rezultate de la Campionatul European de Sambo pentru Tineret

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș