Doi tineri, primari pentru o zi în Pitești

de | 03.05.2022 20:03 | După locație, După subiect, Eveniment, Pitești, Știri

Doi tineri piteșteni au avut șansa de a se afla pentru o zi în rolul de primari ai municipiului Pitești, în cadrul proiectului lansat la inițiativa Fundației Naționale pentru Tineret – ,,Primar/ Președinte/ Prefect pentru o zi”.

Iuliana Elena Călin este absolventă a Facultății de Asistență Socială a Universității Pitești și este pasionată de muzică. A studiat canto popular la Școala de Arte Populare din Pitești și a obținut numeroase trofee, reprezentând județul nostru în mai multe concursuri și festivaluri de muzică. Tânăra este în prezent studentă la Universitatea Valahia din Târgoviște, fiind implicată și în domeniul social, ca secretară a Asociației „ProEducația” pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități. Iuliana are experiență și în domeniul administrației publice, ocupând pentru o perioadă funcția de director al Departamentului Cultură, Educație și Activități extrașcolare al Consiliului Județean al Elevilor Argeș.

primari-pentru-o-zi (5)

Sebastian Zidaru este președinte al Consiliului Școlar al Elevilor la Liceul Teoretic „Ion Barbu” din Pitești și vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Argeș. Este ub licean ambițios și hotărât să schimbe în bine lumea în care trăiește. Sebastian este implicat și în voluntariat, fiind președintele filialei argeșene a Asociației „Viitorul Suntem Noi”.

Cei doi tineri au fost întâmpinați de către primarul Cristian Gentea, luni, 2 mai, în cabinetul acestuia, alături de administratorul public al municipiului și de consilierii edilului. Au fost prezenți la ședința operativă, în cadrul căreia sunt discutate problemele organizatorice cu reprezentanții direcțiilor și serviciilor din cadrul Primăriei Pitești, cu directorii societăților și serviciilor publice aflate în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Pitești.

primari-pentru-o-zi (4)

De asemenea, Iuliana și Sebastian l-au însoțit pe primarul Cristian Gentea la vizitele în teren la șantierele de la Sala Polivalentă și de la Bazinul Olimpic, la bazinul descoperit din Costache Negri, dar și în mai multe zone ale orașului, pe trada Nicolae Brânzeu, cartier Craiovei – bl. 22, strada Amurgului, cu scopul de a găsi soluții pentru rezolvarea unor probleme semnalate de cetățeni.

Iuliana Călin: Această activitate va contribui semnificativ la alegerile pe care le voi face privind viitorul meu

Iuliana a participat și la o întâlnire privind organizarea evenimentelor programate pentru ziua de 9 mai, zi care va marca o triplă sărbătoare: Ziua Europei, a Independenței României și aniversarea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.

primari-pentru-o-zi (3)

Mulțumesc celor ce au creat această inițiativă – „primar pentru o zi”! Este o șansă unică de a te simți special, însă, în același timp, de a înțelege responsabilitățile pe care le presupune ocuparea unei poziții atât de importante pentru comunitate. Mă bucură că avem un primar implicat, care își dă silința ca orașul să arate bine! Totodată, sunt fericită pentru participare, deoarece consider că această activitate va contribui semnificativ la alegerile pe care le voi face privind viitorul meu profesional”, a transmis Iuliana Călin, „primar pentru o zi” la Pitești.

Sebastian Zidaru: Pentru un tânăr, este important să ia contact cu oameni de valoare

Totodată, Sebastian l-a însoțit pe edilul municipiului la întâlnirea de lucru în vederea elaborării Planului Urbanistic General al municipiului, alături de Arhitectul Șef al Primăriei Pitești, fiind prezenți elaboratorii PUG-ului și alți reprezentanți ai primăriei.

primari-pentru-o-zi (2)

Pentru mine, această experiență a fost una interesantă, am învățat multe lucruri noi și am cunoscut doar oameni de calitate. Activitatea Primarului, chiar și pentru o zi, este una extrem de consistentă și are drept scop principal binele cetățeanului. Am fost primit bine, domnul primar Cristian Gentea a fost foarte deschis și s-a asigurat că am plecat cu un bagaj semnificativ de informații noi.
Pentru un tânăr, este important să ia contact cu oameni de valoare, iar după această activitate pot să exclam cu încredere: Piteștiul e pe mâini bune!
Totodată, vreau să mulțumesc Fundației Județene pentru Tineret Argeș că mi-a acordat șansa unei experiențe de neuitat!”, a transmis Sebastian Zidaru, „primar pentru o zi” la Pitești.

Ei sunt tinerii care au fost în fruntea CJ Argeș pentru o zi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Fundația Națională pentru Tineret | Pitești

Ultimele articole