Amenzi de 5.000 de lei pentru case de amanet și agenții de pază!

de | 13.07.2022 15:05 | Eveniment, Județean, Știri

În decursul zilelor de luni și marți, 11 și 12 iulie , polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1 și 4 Poliție Pitești, au acţionat și verificat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici.

De asemenea, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul în care agenții aflați în post își făceau treaba cu privire la respectarea consemnul general și particular, dar și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.
De asemenea, organele oficiale au verificat societăți comerciale din domenii de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, case de amanet și de schimb valutar, comerț general sau de diverse produse, precum și peste 20 de agenți de pază.
Astfel, la 4 dintre societățile controlate au fost constatate probleme, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale. Una  dintre acestea fiind în valoare de 5.000 de lei.
Neregulile care au fost constatate în urma verificărilor de către polițiști constau în:
– neimplementarea măsurilor stabilite anterior, privind organizarea sistemului de pază, raportată la suprafața spațiului comercial (reprezentantul societății a fost sancționat cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform HG 301/2012, fiind stabilit un nou termen);
– neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc (la una dintre societăți fiind necesară suplimentarea dispozitivului de pază, aspect în urma căruia a fost aplicată o sancțiune cu avertisment conform Legii 333/2003);
– nepunerea în funcțiune sau funcționarea neconformă a componentelor sistemului de securitate (fiind stabilit termen pentru remediere, la finalul căruia polițiștii compartimentului specializat vor reveni pentru control).

Astfel, organele oficiale doresc să reamintească operatorilor economici că au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Riscul consumului de droguri la o tabără de 80 de copii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole