Se anunță noi schimbări în învățământ! Gramatica ar putea fi probă distinctă la BAC

de | 19.08.2022 10:55 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Se anunță noi schimbări privind sistemul de învățământ. Potrivit noului proiect al Legii Educației, care este în dezbatere publică până pe 24 august, este posibil ca examenul la Limba și Literatura Română din cadrul Bacalaureatului să fie examen independent. Mai mult, gramatica ar putea să devină și ea probă separată la BAC.

Aceste modificări ar putea intra în vigoare începând din anul 2027.

În urma discuțiilor avute cu cei implicați, este foarte probabil ca varianta finală a proiectului de lege care să ajungă în guvern să cuprindă un examen de Bacalaureat 2027 la care proba de limba și literatura română, inclusiv gramatică, să fie probă scrisă de sine stătătoare. Este una din îmbunătățirile aduse pe parcurs, sunt multe altele care vor fi făcute publice după o centralizare”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Dezbaterea cu federațiile sindicale privind noul proiect al Legii Educației vor continua săptămâna viitoare, potrivit ministrului.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu modificările finale și dacă legea va trece de Parlament.

Foto Diez.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

DE MÂINE: Amenzi mai mari pentru acești șoferi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BAC

Ultimele articole