Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum

de | 19.09.2022 11:00 | Știri, Eveniment, Lifestyle, Național

  • Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum la Londra, o zi care intră în istorie!

 

Astăzi, 19 septembrie 2022, Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum, în cadrul unor ceremonii impresionante care au loc la Londra.

În total, aproape 500 de lideri și membri ai familiilor regale participă la înmormântare, fiind luate măsuri de securitate excepționale.

 

regina Elisabeta

 

Seara trecută, Regele Charles al III-lea a organizat o recepție, la Londra, la care a invitat aproape toți liderii din întreaga lume pentru funerariile reginei Elisabeta a II-a.

Printre invitații prezenți la eveniment a fost și președintele României, Klaus Iohannis, dar și familia regală a României.

Au fost totodată și persoane excluse de pe lista invitaților, precum președintele Vladimir Putin, președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko sau reprezentanții Afganistanului.

 

regina-elisabeta (2)

 

Înainte de a se reculege în faţa sicriului reginei, liderii politici au semnat în cartea de condoleanţe de la Lancaster House.

 

Cred că ceea ce ea a oferit a fost, mai presus de orice, un exemplu despre noțiunea de datorie. Cu toții îi datorăm ceva. Există ceva în puterea noastră şi, anume, capacitatea de a face nu doar lumea mai bună, ci și cartierul, propria gospodăria şi propriul loc de muncă mai bun. Ea asta mi-a transmis. Și a fost o onoare să o cunosc”, este mesajul transmis de Joe Biden.

 

Regina masuri de securitate

Foto Antena 3

 

Programul complet al funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a de astăzi, 19 septembrie 2022:

 

– Până la ora 10:30 a avut loc ultimul priveghi la sicriul Reginei, la Westminster Hall;

– La ora 12:30 sicriul Reginei va fi transportat pe un afet de tun de la Westminster Hall la Westminster Abbey;

– În intervalul 13:00 – 14:00 vor avea loc funeraliile de stat la Westminster Abbey, fiind conduse de Diaconul de Westminster şi Arhiepiscopul de Canterbury;

Regina elisabeta-ultimul-drum

Foto:EuropaFM

 

– Între ora 14:00 și ora 15:00 sicriul Reginei va fi transportat la Wellington Arch (Cortegiul funerar se va deplasa prin piaţa Parlamentului, Whitehall, Constitution Hill şi The Mall, pe lângă Palatul Buckingham);

– De la ora15:00 și până la ora 18.00 sicriul va fi transportat la Palatul Windsor, acolo unde va avea loc o nouă slujbă la Capela St. George;

– La ora 18:00 va avea loc slujba de înmormântare va fi condusă de diaconul de Windsor. La sfârşitul slujbei, sicriul Reginei este coborât în Cripta Regală, acolo unde Regina va fi înmormântată alături de Prinţul Philip, de sora ei, Prinţesa Margaret, şi de părinţii ei;

– La ora 21.00, Regele Charles va participa la o ceremonie privată de familie la Capela St. George de la Castelul Windsor.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Regina Elisabeta a II-a și-a purtat verigheta de căsătorie mai mult decât coroana!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Charles | Regele Charles | Regina Elisabeta a II-a

Ultimele articole