Rezultatele autopsiei tânărului mort după anestezie. Din ce cauză și-a pierdut viața

de | 18.03.2023 17:50 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Rezultatele autopsiei tânărului mort după anestezie. Din ce cauză și-a pierdut viața

Primele rezultate ale autopsiei tânărului mort după anestezie, din Vatra Dornei, au sosit. Potrivit medicilor legiști, Valeriu, bărbatul de 28 de ani, care și-a pierdut viața în timpul unei intervenții chirurgicale la cot, a suferit un edem pulmonar acut.

Rezultatele parțiale ale necropsiei arată prezența unui edem pulmonar „acut, masiv, asfixiant”, care a dus la intrarea in stop cardiorespirator, notează Monitorul de Suceava.

valeriu mort masa operatie - Rezultatele autopsiei tânărului mort după anestezie. Din ce cauză și-a pierdut viața

Foto Antena 3

Medicii precizează că, în momentul în care edemul apare brusc, există o urgență medicală din cauza riscului de deces, conform Știri TVR. Astfel, se poate ajunge la asfixie. Această reacție apare atunci când se produce o alergie a organismului la o subtanță, cel mai probabil la una din substanțele din anestezic.

Declarațiile anestezistului: „Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o”

Amintim că anestezistul tânărului mort a declarat că nu își explică ce a putut duce la această tragedie și susține că el nu a greșit cu nimic.

Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă. A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat. Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, aș recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a transmis medicul anestezist Mihai Simu.

Totodată, managerul spitalului a precizat că Valeriu a fost resuscitat timp de 70 de minute, dar fără rezultat.

Medicul anestezist care a făcut anestezia, în 40 de ani de activitate n-a întâlnit așa un caz”, a declarat Valentin Stan, managerul spitalului Vatra Dornei, potrivit Digi 24.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

Amintim că tânărul de 28 de ani a decedat pe masa de operație, la Spitalul Municipal din Vatra Dornei, deși venise pentru o intervenție minoră, din cauza unei lovituri la cot.

Valeriu S. a ajuns la spital pe data de 8 martie. Potrivit Observatornews.ro, tânărul se accidentase în timpul unui meci de fotbal, la care participase alături de prieteni. Pentru că durerile la cot nu îi treceau, a decis să meargă la Spitalul Municipal.

valeriu tanar mort masa operatie - Rezultatele autopsiei tânărului mort după anestezie. Din ce cauză și-a pierdut viața

Foto Antena 3

A fost supus investigațiilor medicale, iar ulterior a fost programat pentru operație chirurgicală pe 15 martie. Miercuri, Valeriu a ajuns la spital, pentru a fi supus intervenției chirurgicale. Din păcate, însă, tânărul a murit pe masa de operație. Motivele decesului sunt încă necunoscute.

Oamenii legii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub supravegherea Parchetului din Vatra Dornei.

Valentin era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT” din Vatra Dornei.

Foto Monitorul de Dorna

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Băiat de 18 ani din Mioveni, găsit mort în casă!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole