Accident cu 2 victime! O mașină și două motociclete, implicate

de | 17.05.2022 21:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Topoloveni

Un accident rutier a avut loc, luni seara, în orașul Topoloveni, implicate fiind un autoturism și două motociclete.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, motocicliștii, doi bărbați, au fost răniți în urma impactului. Ei au fost preluați și transportați la spital de către echipajele medicale ajunse la fața locului.

Unul dintre bărbați, în vârstă de 32 de ani, a fost rănit grav la membre și la abdomen.

La locul accidentului au intervenit o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD, dar și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Argeș.

Recomandările polițiștilor privind circulația pe străzi a motocicliștilor

Având în vedere că sezonul motocicliștilor pe drumurile publice a început, polițiștii transmit câteva recomandări, deoarece consecințele accidentelor în care aceștia sunt implicați sunt grave.

– Utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident.

– Fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant.

– Respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic.

– Nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului ,,mă strecor” pentru că am timp sau am loc, generează risc major de accident.

– Adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic.

– Anticipați pericolele – rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere.

– Nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor”, transmit polițiștii argeșeni.

Foto descriptiv Playtech

(VIDEO) Șerban Valeca condus pe ultimul drum cu onoruri militare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU | Topoloveni

Ultimele articole