Adrian Miuțescu: ”Aceste măsuri liberale sunt menite să corecteze dezechilibrele create în economie”

de | 06.04.2023 19:41 | Știri, Național, Politic

Vicepreședintele Forța Dreptei, deputatul Adrian Miuțescu, a depus, alături de colegii deputați din Forța Dreptei, un proiect de lege prin care sunt propuse unele măsuri ”menite să corecteze dezechilibrele create în economie”. Totodată, prin proiectul depus se propune, printre altele, revenirea la baza de calcul al CASS de 12 salarii minime pentru persoanele care obțin venituri din activități independente și eliminarea impozitării bacșișului cu 10%.

”Partidele aflate la guvernare au demonstrat că nu țin cont de nevoile mediului privat, impozitându-i agresiv pe cei care muncesc onest și contribuie la creșterea economică a țării. Pentru a finanța un aparat de stat stufos și pentru a plăti în continuare pensii speciale, au adoptat fără rețineri Ordonanța 16/2022, care îi taxează suplimentar atât pe antreprenori, cât și ce pe cei cu profesii liberale.

Voi enumera, pe scurt, câteva măsuri din această ordonanță, nocive pentru mediul de afaceri din Argeș și din toată țara: au crescut impozitul pe dividende de la 5% la 8%, au scăzut plafonul pentru microîntreprinderi de la un milion de euro la jumătate de milion de euro, au majorat pragurile pentru plata contribuțiilor sociale și de asigurări de sănătate pentru PFA.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri, am depus, alături de colegii mei deputați din Forța Dreptei, un proiect de lege prin care:

  • se revine la cota de impozit de 5% pe dividende;
  • se revine la pragul de 1 milion de euro până la care o companie poate aplica regimul simplificat de impozit de 1% din venit;
  • se elimină supraimpozitarea contractelor part-time;
  • revenim la baza de calcul al CASS de 12 salarii minime pentru persoanele care obțin venituri din activități independente;
  • eliminăm impozitarea bacșișului cu 10%;
  • se elimină obligația de plată a impozitului în cotă de 80% din diferența dintre valoarea terenurilor agricole de la data vânzării și cea de la data cumpărării în cazul vânzării terenurilor agricole din extravilan înainte de împlinirea a 8 ani de la cumpărare.

Aceste măsuri liberale sunt menite să corecteze dezechilibrele create în economie de Guvernul PSD-PNL-UDMR și să încurajeze oamenii de afaceri, greu încercați de pandemie, criza energetică, criza economică generată de războiul din Ucraina, dar și de deciziile nedrepte luate de guvernanți”, a scris Adrian Miuțescu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Forța Dreptei.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Adrian Miuțescu, despre taxa de solidaritate: ”Pierdem sute de milioane de euro la bugetul statului”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Forța Dreptei