anchetaonline.ro

Alarmant! Microplastice- detectate pentru prima dată în laptele matern

de | 10.10.2022 09:55 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Lifestyle, Național

O situație alarmantă a fost făcută publică de către cercetători! Potrivit acestora, pentru prima dată, au fost detectate microplatice în laptele matern uman.

Această situație este îngrijorătoare, iar cercetătorii spun că fac studii suplimentare pentru a descoperi cu exactitate ce cauze ar putea avea asupra sănătății bebelușilor. Însă, specialiștii nu recomandă femeilor să renunțe la alăptat, accentuând faptul că alăptarea rămâne cea mai bună metodă de a hrăni un copil.

Conform cercetătorilor, studiile au fost făcute în urma prelevării laptelui matern de la 34 de mame sănătoase, din Roma și Italia. Toate femeile alăptau, după ce în urmă cu aproximativ o săptămâna născuseră. Cercetările au arătat că microplasticele au fost detectate la 75% dintre acestea.

Dovada prezenţei microplasticelor în laptele matern sporeşte marea noastră îngrijorare pentru populaţia extrem de vulnerabilă de sugari. Va fi esenţial să evaluăm modalităţile de reducere a expunerii la aceşti contaminanţi în timpul sarcinii şi alăptării”, a declarat Dr. Valentina Notarstefano, de la Università Politecnica delle Marche, din Ancona, Italia.

Microplasticele au efecte negative în liniile celulare umane, la animalele de laborator şi la animalele sălbatice marine, însă influența asupra oamenilor nu este cunoscută. Plasticele au de cele mai multe ori substanțe chimice dăunătoare.

Deși este o situație nouă și pentru cercetători, medicii recomandă în continuare mamelor să alăpteze.

Trebuie subliniat faptul că avantajele alăptării sunt mult mai mari decât dezavantajele cauzate de prezenţa microplasticelor poluante. Studiile ca al nostru nu trebuie să reducă alăptarea copiilor, ci, dimpotrivă, să sensibilizeze publicul pentru a face presiuni asupra politicienilor să promoveze legi care să reducă poluarea”.

Foto Feminis.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O mamă din Pitești îl acuză pe medicul Robe că a refuzat să îi salveze fetița, născută prematur

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: