Mai mulți bani pentru acești români!

de | 10.10.2022 10:20 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Vești bune pentru o categorie de români! Statul vrea să ofere suma de 875 de lei pentru cetățenii care lucrează în agricultură, mai exact producătorii agricoli din sectorul vegetal.

Deocamdată, este vorba despre un proiect care prevede modificarea plafonului pentru acest ajutor, care se află în dezbatere publică.

Producătorii agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv vor primi 875 lei/ ha.

În acest fel, se acordă un ajutor agricultorilor cu privire la: “obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod, potrivit avocatnet.ro.”

Acest ajutor poate fi acordat atât persoanelor fizice, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008; persoanelor juridice, grupurilor de producători sau organizațiilor de producători. Mai mult, acest ajutor se adresează și universităților, institutelor și centrelor de cercetare sau dezvoltare.

Influenţa factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenţia asupra tuturor sectoarelor de activitate şi să dăm ajutorul de care bravii noştri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu privire la acest proiect.

Foto Foto The Romania Journal

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Veste bună! Mai mulți bani pentru angajații DACIA

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: