Scor final PNL: Alina Gorghiu câștigă cu 319 voturi din 365 exprimate!

de | 07.05.2022 11:07 | Știri, Importante, Județean, Politic

 

  • Astăzi, 7 mai, au avut loc alegerile pentru desemnarea noii conduceri a PNL Argeș.

Rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al  PNL Argeș, finalizate cu puțin timp în urmă este:

» Alina Gorghiu: 319 voturi
» Doru Georgescu: 27 voturi
» Constantin Zabavă: 5 voturi

De precizat că au fost un număr de 365 delegați.

Istoricul alegerilor pentru conducerea PNL Argeș:

Alina Gorghiu, președintele interimar al filialei până azi, a avut nu unul, ci doi contracandidați. Este vorba despre Doru Georgescu – consilier local la Curtea de Argeș și un apropiat al lui Adrian Miuțescu și Constantin Zăbavă – membru al Organizației PNL Pitești.

Filarmonica din Pitești a fost locația aleasă pentru alegerea președintelui organizației și a structurii județene de conducere.

La evenimentul care a început la ora 11:00  au fost peste 300 de invitați prezenți. Printre aceștia s-au numărat și ministrul Economiei Virgil Popescu, ministrul de Interne, Lucian Bode, fostul ministru al Educației, Monica Anisie, precum și parlamentari și lideri liberali din structurile centrale și din alte județe.

Înainte de a intra în sală, Alina Gorghiu a precizat că este emoționată și că este prima dată când are onoarea să candideze la funcția de președinte al  unei organizații, în special că această organizație a fost mult încercată în ultimul timp.

Obiectivele domniei sale le puteți afla din înregistrarea video de mai jos:

 

 

Alegeri PNL Argeș, ora 11:00

Declaratiile  video ale ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, făcute cu ocazia prezentei sale la alegerile pentru conducerea PNL Argeș:

 

 

Alegeri PNL Argeș, ora 12:00 | „Incearcă și cu o femeie!”

În discursurile lor, invitații au transmis mesaje de susținere pentru Alina Gorghiu, pe care o considera capabilă să coordoneze renașterea filialei Argeș si să șteargă rușinea ca județul Brătienilor să fie pe locul 38 în ierarhia organizațiilor PNL.

Organizația PNL Argeș are potențial, a devenit activa și este prima care practic a declanșat pregătirea pt alegerile din 2024”, este de părere deputatul Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Parafrazând sloganul folosit de o altă doamnă politician într-o campanie de acum câțiva ani, mesajul Claudiei Benchescu, subsecretar de stat la MAI, pentru delegații prezenți a fost: „Încearcă și cu o femeie!”

Alegeri PNL Argeș, ora 12:35 | Iani Popa – viitor ministru?

Vicepresedintele PNL regiunea Sud Muntenia, Ciprian Pandea, a făcut o scurtă caracterizare a liberalilor argeșeni aflați pe scenă:

Parlamentarii Dănuț Bica și Daniel Constantin sunt profesioniști, iar viitoarea conducere trebuie să exploateze potențialul acestora, iar Iani Popa ar putea fi, de ce nu?, viitor ministru.”

 

 

PNL alegeri

 

Alegeri PNL Argeș, ora 13:00 | Alina Gorghiu: Nu avem timp la discreție, dar există energie pentru un proiect politic liberal consistent în Argeș!

Principalul candidat, cel pe care se focuseaza toata atentia delegatilor, respectiv senatorul Alina Gorghiu a transims sălii următorul mesaj:

Mă bucur să fiu în fața dumneavoastră în calitate de candidat la funcția de președinte al PNL Argeș!

Lucrăm deja de ceva timp împreună și cred cu tot sufletul că putem să facem o treabă bună!!!

Am crezut 100% în acest proiect din primul moment

Și acum vă spun că am toate motivele să cred mie-n sută cum se zice!!!

Sunt din Argeș … Curtea de Argeș … Am crescut chiar lângă mănăstirea lui Manole! Așa că știu județul ăsta pe de rost cu bune și cu rele

Nu putem spune că Argeș nu are rezultate economice. Este un județ cu o industrie puternică și totuși numai în jur de 65% din drumurile județene sunt asfaltate

Piteștiu nu are un parc industrial

Au trecut 32 de ani și sunt lucruri ce ar fi fost foarte bune pentru argeșeni, dar nu s-au făcut.

Noi trebuie să avem un program de dezvoltare pentru Argeș, să provocăm restul mediulului politic, să îi scoatem din zona de confort.

Să le spunem oamenilor să fie exigenți cu partidele politice. Pentru că județul are resurse să se dezvolte mai frumos!

PNL Argeș, de astăzi, va prezenta mesaje pozitive nu căutăm să atacăm, nu cu scandal.

Dezvoltăm Argeșul cu măsuri liberale și cu bună colaborare între Guvernul de la București și autoritățile locale!

Sunt multe de făcut! De exemplu, în domeniul turismului. După ce stai de vorbă cu investitorii, cu oamenii de afaceri, cu turiștii, cu localnicii cum am făcut eu fiind la pas prin Argeș.

Avem Transfăgărășanul figurează în topul celor mai spectaculoase șosele montane din lume dar este închis în mare parte din an! La Transalpina s-a găsit o soluție, aici nu.

Cetatea Poienari: ar putea fi un obiectiv la fel de faimos pe cât este Vlad Țepeș, cel care a construit-o dar accesul este dificil. La Cetatea Deva funcționează o telecabină din 2005!!! și la Râșnov este telecabină. Concluzia o trageți dumneavoastră.

Drumul de la Rucăr la Bran este căutat de turiști, dar lucrările de reabilitare parcă ar avea contract cu Sisif.

În Argeș sunt cei mai înalți munți din țară și nu există o pârtie de schi dar se vorbește despre ea și se fac promisiuni de 15 ani.

Sunt probleme reale! Și uite că PNL Argeș are curajul de a vorbi despre lucruri care au fost ocolite până acum!

Dragi colegi,

V-am spus, cred în acest proiect al PNL Argeș!

M-am convins de un lucru. Putem uita un eșec recent. Locul 38 în clasamentul național NU este potențialul real al PNL Argeș.

Vom crește cu siguranță în zona mediei naționale! Aici sunt oameni care au muncit și vor să muncească, i-am întâlnit, îi știu, mă bazez pe ei.

Acum, PNL a intrat la nivel național într-o nouă perioadă de creștere avem un Premier liberal care este și președintele PNL. Avem, deci, un Executiv cu amprentă liberală.

Un Președinte al României care susține ideile liberale un vechi partener al PNL.

Am dovedit în ultimele luni că PNL Argeș poate conta la nivel național și este parte la deciziile PNL s-a văzut asta, pentru că suntem reprezentați în Executiv, la Prefectură și profit de ocazie să le mulțumesc celor din conducerea centrală că au venit astăzi.

Noi suntem obligați acum să confirmăm!

Și mai ales ca se apropie 24 mai, când va avea loc tradiționala reuniune de la Florica a PNL.

Aș vrea să mai spun ceva: ne asumăm responsabilitatea ca liberalismul să revină acasă!

Stimați colegi,

Avem proiecte bune pentru dezvoltarea locală. Le vom susține pe toate!

Vom propune soluții pentru agricultura argeșeană, pentru că Argeșul are și sud agricol, nu doar nord muntos pentru dezvoltarea parcurilor industriale în Argeș susținem proiectele de infrastructură și dezvoltarea părții de nord a județului, cu tot ceea ce înseamnă economia montană!

Vă promit că o să vedeți dinamism la PNL Argeș!

Comunicarea online va fi tot mai puternică!

Avem obiective strategice legate de mediul urban! Nu putem să rămânem la situația de acum, să nu avem primari liberali în orașe! Este o prioritate! Am lansat în ultimul timp proiecte legate de parcul Trivale, de viitorul Spital Municipal de la Pitești, am susținut deblocarea proiectului Hala Centrală din Câmpulung și introducerea bugetului multianual la Curtea de Argeș!

Nu avem timp la discreție, dar există energie pentru un proiect politic liberal consistent în Argeș!!!

Și ceva important o provocare pe care mi-am asumat-o ca argeșencele să simtă că sunt reprezentate. Suntem în această echipă 7 femei. Și li se adaugă alte 3 colege, membre de drept din partea OFL, TNL și organizației pensionarilor!
Este pentru prima dată când o echipă pentru BPJ al PNL Argeș are în componență așa multe femei!

După aceste alegeri, vor fi doar câștigători! Toți candidații vor fi integrați în echipă. E drept, sunt puține locuri în BPJ, dar decizia va fi luată de noi toți și toți colegii care au disponibilitatea și dorința de a lucra pentru PNL Argeș își vor găsi locul la masa deciziei toți cei care se implică vor fi alături de mine atunci când luăm hotărâri în PNL Argeș!!!

PNL Argeș va crește! Liberalismul revine acasă!

După numărătoarea voturilor, așa cum anunțam în ultimele informații, Alina Gorghiu și-a adjudecat, detașat, conducerea organizației județene, obținând 319 voturi din 365 delegați.

Îi va avea alături la drum, în structurile de conducere ale partidului, pe următorii liberali argeșeni, aleși tot în cadrul conferinței județene de astăzi:

Prim-vicepreședinți:

Ion Popa, Prim-vicepreședinte Strategii Politice și Comunicare – 281 voturi
Dănuț Bica, Prim-vicepreședinte Politici Publice- 286 voturi

Vicepreședinți:

Coteț Mihai, Vicepreședinte Departamentul pentru Strategii și Relații Politice- 261 voturi
Andrei Constantin-Cătălin, Vicepreședinte Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media și Purtător de cuvânt 230-voturi
Petrescu Ion- Cosmin Vicepreședinte Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională și Fonduri Europen- 238 voturi
Postelnecu Alexandru-Florin Vicepreședinte Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale și grupuri de cetățeni-216 voturi
David Bogdan-Angelin Vicepreședinte Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică și Siguranța Cetățeanului- 219 voturi
Ștefan Ion-Cosmin Vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu și Dezvoltare Rurală- 258 voturi
Manea Alina-Ramona Vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități și Sport- 252 voturi
Avădani Maria-Cristina Vicepreședinte Departamentul pentru Politici în Sănătate-237 voturi

MEMBRI BPJ:

1. BĂRBUCEANU MIHAIL-DORIN-245-voturi
2. BOTE CORINA-246 voturi
3. CREȚU CONSTANTIN-CRISTINEL-238 voturi
4. FÎLFĂNESCU SORIN-ION-247
5. FRÎNTURĂ ADRIAN-DUMITRU-232 voturi
6. PĂNESCU ANA-MARIA- 198 voturi
7. POPA GABRIEL-217 voturi
8. PREDESCU LUCIAN-DRAGOȘ- 215 voturi
9. ȘERBĂNOIU RĂZVAN-IONUȚ- 200 voturi
10. TARBĂ NICOLAE- 230 voturi
11. TICĂ MANUEL- 233 voturi
12. TUDOR GHEORGHE-GABRIEL- 201 voturi
13. VOICU GHEORGHE- 237 voturi
14. ZAFIU CLAUDIA- 211 voturi
15. ZAHARIA NICOLAE- 223 voturi

Trezorier
Mălacu George- 294 voturi

Președinte COAJ
Toba Diana-Maria- 263 voturi


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

După 13 ani, Iani Popa s-a întâlnit cu cel din PNL care l-a trimis să măsoare gropile din asfalt

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: