Părinții NU mai pot pune copiilor mai mult de trei prenume

de | 07.05.2022 09:57 | Știri, Lifestyle, Național

 

Părinții nu le mai pot da copiilor la naștere câte prenume vor. Există cazuri la noi în țară în care unele persoane au foarte multe prenume iar cel cel mai lung prenume din țară se pare că are ..nouă cuvinte. Informație a fost făcută chiar de reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

 

Ministerului Afacerilor Externe a anunţat faptul că românii nu pot avea mai mult de trei prenume iar modificarea a intrat în vigoare din data de 2 mai.

 

Mama, tata, cei patru bunici, nașa, nașul și poate moașa. În total 9. Probabil așa a apărut cel mai lung prenume al unei persoane din România care conține 9 cuvinte. NOUĂ CUVINTE”, transmite MAI pe Facebook.

„Ne gândim că fiecare dintre cei enumerați au vrut să contribuie.

Nu ne întrebați care este acest prenume, dar vă asigurăm că nu toate cuvintele care îl compun sunt și date onomastice.

Tot ce putem să vă spunem este că începând cu 2 mai, prenumele unei persoane nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte”, este mesajul transmis de MAI

 

 

mai lista nume

[Foto:unica.ro

De menționat faptul că actele de stare civilă vor fi modificate conform unui act normativ promulgat de către președintele țării iar demersul aduce unele schimbări în procedura privind eliberarea actelor atât cele de naștere, cât și cele de căsătorie sau deces.

Legea mai prevede că orice modificare sau completare fără drept sau chiar plastifierea acestor acte amintite mai sua, va duce automat la anularea lor.

 

Nu mai mult de trei cuvinte în prenumele declarat

 

Restricțiile în ceea ce privește numele date copiilor sunt următoarele:

– Prenumele declarat la data înregistrării nașterii nu poate fi format din mai mult de trei cuvinte.

– Dacă părinții nu au nume de familie comun sau există neconcordanță între prenumele copilului trecut în certificatul medical constatator al nașterii și declarația verbală a declarantului ori prenumele este format din mai mult de trei cuvinte, întocmirea actului de naștere se face pe baza declarației scrise și semnate de ambii părinți, din care să rezulte numele de familie și prenumele copilului.

– În lipsa acordului părinților cu privire la numele de familie, instanța de tutelă hotărăște și comunică de îndată hotărârea rămasă definitivă serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor sau, după caz, primăriei unității administrativ-teritoriale care a înregistrat actul de naștere”, se precizează în noua lege.

 

 

mai acte

Foto: alba24.ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole