ALERTĂ! Plicuri suspecte trimise la Ambasada Ucrainei din București

de | 06.12.2022 16:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Este alertă la Ambasada Ucrainei din București, după ce au fost primite două plicuri cu conținut suspect.

O echipă de pirotehniști și Serviciul Român de Informații (SRI) au ajuns la sediul ambasadei, din sectorul 1, pentru a efectua verificări și pentru a ridica probele.

Deocamdată nu se știe ce conțin cele două plicuri suspecte, ele fiind preluate de SRI, după ce s-au încheiat verificările de la fața locului.

SRI a transmis că va colabora cu toate instituțiile abilitate pentru a face lumină în acest caz.

După ce este adusă de către Poșta Română, corespondența este predată agenților de pază ai ambasadei. Se pare că adresa expeditorului ar fi fost aceeași ca în celelalte cazuri cu plicuri suspecte.

Într-adevăr, plicurile au fost expediate prin Poștă Română. Un plic era fără expeditor, doar cu destinatar. Nu a prezentat niciun fel de element suspect, nu era deteriorat în vreun fel. Acesta e și motivul pentru care a ajuns la destinație”, au transmis reprezentanții Poștei Române.

Amintim că mai multe scrisori-capcană au fost trimise la mai multe insistuții din Spania, dar și ambasade ale Ucrainei din Europa.

Primul incident a avut loc pe 30 noiembrie, în Spania, atunci când s-a produs o explozie la Ambasada Ucrainei la Barcelona, după ce o scrisoare cu o bombă a fost trimisă la adresa instituției. Un angajat care manipula scrisoarea a fost rănit.

Ulterior, un alt plic explozibil a fost trimis la o firmă de armament din Zaragoza.

După acest prim incident, mai multe ambasade ucrainene au primit astfel de pachete suspecte. De exemplu, pachete „îmbibate într-un lichid cu o culoare distinctivă” au ajuns la ambasadele Kievului din Olana, Polonia, Croația, Italia și Ungaria.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scandal la Ministerul Energiei! Simion a făcut circ la conferința de presă privind „taxa pe soare”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: