Alina Gorghiu: ”Încă un lucru bun pentru mamele cu copii mici!”

de | 20.09.2023 18:52 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, susține că adoptarea proiectului prin care femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile, ghişeele şi casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private este ”încă un lucru bun pentru mamele cu copii mici!”

Astăzi, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional un proiect de lege potrivit căreia femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile, ghişeele şi casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private. Legea merge spre promulgare la șeful statului și va intra în vigoare după publicarea ei în Monitorul Oficial.

”Mă bucur că am inițiat-o și semnat-o alături de colegii mei liberali”

Prioritate în magazine, la casierii și ghișee pentru femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani. Încă un lucru bun pentru mamele cu copii mici! Merită respectul nostru!

O lege pe care mă bucur că am inițiat-o și semnat-o alături de colegii mei liberali, adoptată astăzi”, a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Totodată, ministrul Justiției a mai explicat și că: ”Femeile însărcinate și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani vor putea intra în față la casierii, ghișee și case de marcat, atât în instituțiile publice, cât și în cele private.

Măsura are scopul de a facilita accesul acestor categorii de persoane la servicii și produse de bază, fără să aștepte.

Nerespectarea prevederilor privind acordarea priorității pentru femeile gravide și persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani va fi pedepsită cu amendă de la 200 lei la 1.000 lei.

Nealocarea locurilor de parcare pentru femeile gravide, precum şi de către persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani va fi pedepsită cu amendă de la 2.000 lei până la 10.000 lei.

Alături de această declarație Alina Gorghiu a publicat și o poză de colecție, cu cei dragi.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu, mesaj către specialiștii în drept din Argeș: ”Blocați fenomenul drogurilor!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu