Alina Gorghiu: România oferă oportunități pentru investițiile prezente, dar și pentru noi investiții străine!

de | 28.09.2022 13:34 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

Miercuri, la București, a avut loc Forumul Economic România – SUA: „De la securitate la prosperitate”, eveniment la care a participat și președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu.

Forumul economic a fost organizat de Ambasada SUA și Camera de Comerț Româno-Americană, oferind ocazia de a fi purtate dialoguri pentru crearea mai multor oportunități politice, economice și sociale între România și SUA.

alina gorghiu 3 - Alina Gorghiu: România oferă oportunități pentru investițiile prezente, dar și pentru noi investiții străine!

Alina Gorghiu a declarat că prietenia și cooperarea dintre SUA și România vor oferi noi oportunități și speranță, Statele Unite fiind una dintre cele mai importante surse de investitții străine directe în economia României.

Parteneriatul nostru strategic reprezintă o investiție în viitorul nostru. Ne angajăm și așteptăm cu nerăbdare o creștere a volumului investițiilor. Doresc să transmit un mesaj puternic tuturor investitorilor americani că România este angajată în direcționarea dialogului politic și a acțiunilor care să ne îmbunătățească cooperarea în domeniul energiei, securității, chiar și în alte domenii ale economiei și să permită oamenilor de afaceri americani să-și crească investițiile în România. Prin urmare, dorința noastră este să urmărim o cooperare mai profundă și la o scară mai largă, în fiecare dimensiune a registrului economic.

România a învățat să abordeze obstacolele politice și economice dificile din interiorul și dincolo de granițele noastre naționale. Este clar pentru toată lumea că stabilitatea economică și socială în orice societate democratică trebuie atinsă printr-un sistem de justiție fiabil, eficient, accesibil și imparțial. România a înțeles bine și urmărește această condiție pentru creșterea economică națională”, a transmis președintele interimar al Senatului României, Alina Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu a vorbit și despre justiția din România, spunând că modul de funcționare al sistemului este vital.

alina gorghiu 1 - Alina Gorghiu: România oferă oportunități pentru investițiile prezente, dar și pentru noi investiții străine!

Este o prioritate pentru Guvernul României, dar și pentru Parlament să creeze un sistem de justiție care să răspundă atât nevoilor cetățenilor români, cât și cele ale sectorului privat.

În Parlament avem obiective strategice importante. Primul este adoptarea reformelor necesare pentru a ridica, odată pentru totdeauna, Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) necesar pentru ca România să acceseze zona Schengen. Acest lucru va consolida stabilitatea și va spori atractivitatea României pentru investițiile străine.

Parlamentul României asigură un cadru normativ unitar, definit printr-o legislație clară și previzibilă.

România va continua să creeze un cadru legislativ menit să prevină și să combată spălarea banilor, oferind tuturor părților informații accesibile, transparente, complete și clare. În plus, consolidarea dialogului instituțional și a cooperării cu mediul de afaceri vor îmbunătăți legislația și vor permite formarea magistraților în domeniul dreptului comercial”, a adăugat Alina Gorghiu.

alina gorghiu 4 - Alina Gorghiu: România oferă oportunități pentru investițiile prezente, dar și pentru noi investiții străine!

Președintele interimar al Senatului a încheiat concluzionând că deși ne confruntăm cu o mai multe crize, în această perioadă, România rămâne o țară sigură, care o oferă multe oportunități pentru investițiile prezente, dar și pentru noi investiții străine.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a primit vizita ambasadorul Ucrainei în România

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | SUA