Vremea în decembrie! Vom avea zăpadă de Crăciun?

de | 30.10.2022 17:30 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

  • Estimările meteorologilor

În decembrie, estimările făcute până în acest moment de către meteorologi, arată că vremea va fi destul de blândă, iar temperaturile se pot situa peste limitele climatologice, potrivit Gabrielei Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Este puțin probabil să avem ninsori în luna sărbătorilor de iarnă, ci mai degrabă sunt așteptate ploi, potrivit ANM. Conform estimărilor meteorologilor, temperaturile medii se pot situa peste limitele climatologice ale lunii, iar precipitațiile vor fi în limite normale, iar cele mai multe vor fi sub formă lichidă.

Totodată, meteorologul ANM Mirela Polifronie a spus care sunt șansele ca de sărbători să avem zăpadă. Potrivit acestei, din cauza temperaturilor care se estimează că vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, este puțin probabil să avem parte de ninsori în preajma Crăciunului. Așa cum a fost și în ultimii ani, precipitațiile sub formă de ninsoare își vor face apariția spre finalul iernii, conform sursei citate.

Nu sunt șanse prea mari să avem zăpadă de sărbători, pe de o parte din cauza faptului că nu vor fi precipitații în următoarea perioadă, iar dacă ar fi să fie precipitații, temperaturile sunt oricum foarte ridicate și nu va fi zăpadă“, a spus meteorologul Mirela Polifronie.

Ar fi un regim pluviometric deficitar. Într-adevăr, s-au semnalat precipitații sub formă de ninsoare, dar, în ultimii 3-4 ani, undeva spre sfârșitul sezonului de iarnă. În anul 2017 am avut, în aprilie, viscol în București“, a adăugat meteorologul, potrivit Dcnews.ro.

De asemenea, directorul ANM spune că ianuarie ar urma să fie o lună normală. Totodată, meteorolgii spun că estimările au un grad de realizare de 60%, în baza modelului Centrului European pentru Prognoză de Medie Durată, dar că fenomenele meteo extreme, cu o durată scurtă de manifestare, nu pot fi surprinse prin intermediul acestor estimări.

Lucrul acesta înseamnă că fenomenele cu o durată scurtă de manifestare, incluzând fenomenele meteorologie extreme, nu pot fi surprinse, nu pot fi prognozate cu ajutorul acestor estimări, cum ar fi, pentru sezonul rece, episoadele cu valuri de frig, episoadele cu viscol sau cu furtuni de zăpadă”, a transmis Gabriela Băncilă, potrivit News.ro.

Foto Știrile Pro Tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Castelul Bran a fost închiriat de Elon Musk pentru o peterecere de Halloween

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole