anchetaonline.ro

Argeșul are doi reprezentanți la Eurovision

de | 01.02.2022 15:21 | Lifestyle

  • Anul acesta, Argeșul va fi reprezentat de doi cântăreți tineri la finala Eurovision. Este vorba de Andra Oproiu (19 ani), din Câmpulung și Moise Bădulescu (25 de ani) din Mioveni. Amândoi au fost selectați pentru semifinală.

De sâmbătă, 5 februarie, videoclipurile tuturor celor 46 de piese semifinaliste au fost urcate pe YouTube. Fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială de Facebook a concursului național, în 9 și 10 februarie, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ozana Barabancea, Randi, Alexandra Ungureanu, Adrian Romcescu și Cristian Faur fac parte din juriul Eurovision România 2022. Un juriu, așadar, marca TVR, semiprăfuit. Finala va avea loc în 5 martie, când vom afla cine ne va reprezenta la concursul din Torino, din luna mai.

Andra Oproiu

Andra Oproiu s-a născut în Câmpulung Muscel și locuieşte momentan în Bucureşti, unde este studentă la Universitatea Naţională de Muzică, secţia Compoziţie jazz. Lista de premii naționale și internaționale primite este lungă. A intrat în lupta pentru Eurovision România 2022 cu piesa YOUNIQUE, creație a compozitoarelor suedeze Ylva şi Linda Persson, prezenţe obişnuite în concursul Eurovision la nivel european.

Moise Badulescu

Moise Bădulescu este și mai cunoscut argeșenilor datorită prezenței sale la show-uri musicale de televiziune. Acesta va cânta tot o melodie în limba engleză – Guilty, compusă tot de compozitori suedezi – Jonas Gladnikoff și Shawn Myers Vickar. „Am speranţa că toţi argeşenii mă vor susţine.”, a declarat Moise. Anul acesta nu va fi susținut chiar de toți argeșenii care vor vota, pentru că avem doi reprezentanți, deci șanse mai mari să ne calificăm măcar în marea finală.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Andra Oproiu | Câmpulung Muscel | Eurovision | Mioveni | Moise Bădulescu