Atenţie la jocul copiilor cu focul!

de | 10.04.2024 23:45 | Județean, Lifestyle

Jocul copiilor cu focul este o cauză specifică de incendiu, iar într-o clipă de neatenţie din partea părinţilor, aceștia pot provoca adevărate tragedii.

O astfel de situație a avut loc chiar ieri, în orașul Costești, unde, un incendiu a izbucnit chiar în urma jocului unui copil cu focul, iar două familii au fost la un pas de a-și pierde agoniseala de-o viață.
La fața locului au intervenit pompierii cu trei autospeciale de stingere. Intervenția a fost una dificilă, iar salvatorii s-au luptat cu flăcările  aproximativ două ore și jumătate.
În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau violent la două anexe, situate pe proprietăți diferite, și prezentau pericol de propagare la două locuințe aflate în apropiere.
Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au existat persoane rănite.
Mai multe informații despre incendiu găsiți AICI.

Recomandările ISU Argeș

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu adevărate tragedii, pompierii militari argeșeni recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.

Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:

• înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicând cu răbdare copiilor pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lor și a celor din jur;
• păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu au acces;
• nu le permiteţi accesul, nesupravegheați, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
• nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
• odată cu creșterea, învăţaţi-i cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.
Prin urmare, supravegheați în permanență copiii și interziceți jocul acestora cu mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări, etc.). De asemenea, nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace care pot produce aprinderea.
Foto:tynysy.kz
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș

Ultimele articole