AVERILE POLITICIENILOR. Alina Gorghiu câştigă la capitolul „cel mai bine plătit soţ”

de | 14.07.2023 20:00 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Știri

15 iunie a fost termenul-limită pentru depunerea declaraţiilor de avere de către persoanele aflate în funcţii publice. Din varii motive, unele dintre declaraţii au apărut ceva mai târziu în spaţiul online, chiar dacă ele au fost completate în termenul legal. „Ancheta” vă prezintă cele mai interesante achiziţii şi situaţii financiare din ultimele declaraţii de avere ale politicienilor argeşeni.

Alina Gorghiu câştigă la capitolul „cel mai bine plătit soţ”

Dacă deputatul PSD Remus Mihalcea are cea mai bogată soţie, senatorul Alina Gorghiu, preşedintele PNL Argeş şi ministru al Justiţiei, se poate lăuda cu cel mai bine plătit soţ. Şi asta, pentru că Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, fost ministru al Mediului de Afaceri în Guvernul Ponta, lucrează la Londra pentru Banca Europeană pentru Construcţie şi Dezvoltare.

LUCIAN ISAR

Absolvent de ASE, Lucian Isar are în portofoliu studii în ţară şi în străinătate în domeniul finanţelor, precum un MBA la The University of Chicago Booth School of Business şi un masterat în finanţe la Oxford, la BERD lucrând din ianuarie 2020. Potrivit declaraţiei de avere a senatorului Alina Gorghiu, soţul acesteia are la BERD un salariu de aproape 12.000 lire sterline pe lună, la care se adaugă şi alocaţiile de la aceeaşi instituţie, per total în ultimul an Lucian Isar încasând aproape 234.000 de lire sterline, echivalentul a circa 1,35 milioane lei.

Declaraţia de avere completă a ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu – AICI!

În comparaţie, veniturile fostei şefe a Senatului par mărunţiş, aceasta câştigând 156.228 lei din indemnizaţia de senator.

Veniturile substanţiale ale familiei Gorghiu-Isar le-au permis celor doi să investească sume considerabile în obligaţiuni, valoarea plasamentelor fiind de 452.000 dolari şi 218.000 euro, în contul cărora anul trecut actualul ministru al Justiţiei a încasat 21.620 dolari, respectiv, 4.624 euro.

(Sursa foto: puterea.ro)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AVERILE POLITICIENILOR. Simona Bucura-Oprescu și-a (mai) cumpărat o armă cu lunetă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | BERD | Lucian Isar | PNL Argeș